Foto: Alex&Martin/IKON

Händer i kyrkan

Gillar du att sjunga, umgås, meditera eller reflektera på livets stora frågor? Här finns flera möjligheter och sammanhang där du kan bygga meningsfullhet och få nya vänner.

Teologi & samtal

Någon har tänt ljus och läser bibeln.

Nyfiken på Bibelns värld?

Välkommen till Bergshamra kyrka för att tillsammans under fastan lära känna Bibeln och bibelns värld bättre.

En lapp med texten Öppen kyrka sitter på ett fönster. Byggnaderna bakom reflekteras i fönstret.

Öppen kyrka i Bergshamra

Välkommen till Bergshamra kyrka för ljuständning, fika och samvaro. Under våren 2022 enbart öppet i samband med Musik mitt på dagen.

Sinnesro i Eken

En gudstjänst där sinnesrobönen och personligt vittnesbörd är bärande delar. Varannan lördag i Ekensbergskyrkan.

Bibelsamtal

Läs söndagens bibeltexter tillsammans med andra varannan onsdag, jämna veckor, kl. 16 i Kyrkans hus.

Böcker till salu

Nylansering av bokbord i Kyrkans hus. Bra böcker till bra pris!

Kropp & Själ

Andakt i Ansgars kapell

Måndagar, onsdagar, torsdagar kl. 08.45 är det andakt i Kyrkans hus.

Klara måndagar

En rofylld förmiddag i Solna kyrkby: program utomhus i parken och inne i Prästgården. Dagen inleds med morgonandakt i Solna kyrka. Höststart 29 augusti.

Mässa i taizéanda

Varannan tisdag slår en liten vindpust av den franska klostergemenskapen i Taizé in över Bergshamra. Då firas mässa i taizéanda klockan 19. Välkommen!

Stilla mässa i Råsunda

Varje onsdag kl. 18.30 Hösten startar 17 augusti. Varmt välkommen till stillhet.

Andliga övningar i ignatiansk anda

En vägledning som utgår från Ignatius av Loyolas andliga övningar anpassade för vår tid- en väg till ett djupare liv.

Kristen djupmeditation

Bli guidad i kristen djupmeditation i Råsunda kyrka varannan onsdag.

Pilgrimspromenad & fika i Bergshamra

Följ med på pilgrimspromenad i långsam takt. Start vid Bergshamra kyrka. Våren 2022 är denna verksamhet vilande.

Café & gemenskap

Anonyma ensamma

Vi möts kring vardagen, livet och ensamheten. En öppen samtalsgrupp som träffas i Prästgården, Solna kyrkby varannan tisdag.

Onsdagsträff med andakt och soppa

Välkommen till trivsam samvaro i caféet i Kyrkans hus. Hösten startar den 14 september.

Språkcafé i Kyrkans hus

Fika, öva lätt svenska och träffa nya människor. Måndagar kl. 13. Våren startar måndag 21 februari och slutar 30 maj. Varmt välkommen!

Café Kyrkans hus

Nu är det sommaruppehåll - vi ses igen till hösten! Café i Kyrkans hus med fika/lättare lunch och andakter i kapellet. Måndagar och onsdagar.

Stick- och virkcafé

Varannan torsdag i Kyrkans hus. Vi ses igen till hösten torsdag 29 september.

Träffpunkt Hagalund

En plats att "bara vara". På torsdagar är Hagalunds kyrka är öppen både för den som önskar gemenskap, som för den som önskar eget lugn och avskildhet.

Trädgård - från jord till bord

Ett trädgårdsprojekt i Solna kyrkby där vi tillsammans med trädgårdskunnig projektledare planerar, sår och vattnar. Det du inte kan får du lära dig. Kom och var med på församlingens odlingsresa!

Sverigefinsk verksamhet i Solna – Sundbyberg

Solnan ja Sundbybergin seurakunnassa löytyy toimintaa kaikenikäisille. Ota yhteyttä ja tule käymään.

Körer & musik

Lördagsmusik i Hagalunds kyrka

Stämningsfulla konsertprogram i Hagalunds vackra kyrkorum.

Lunchmusik i Hagalund

Hösten kommer med musikaliska tisdagar. Välkommen att njuta en stund av klassiska toner i Hagalunds kyrka. Efteråt lunchservering.

Musik mitt på dagen

En halvtimmes musik att njuta av i Bergshamra kyrka.

Körer

Fyra vuxenkörer med olika inriktning. Både för dig som sjungit längre och dig som är nybörjare. Just nu söker alla körer fler körsångare!

Följ oss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Intresserad av musik, gemenskap, meditation eller gudstjänster? En gång per vecka skickar vi ut vad som är på gång i Svenska kyrkan i Solna.