Foto: Gustav Hellsing/Ikon

Begravning

Här kan du som ska begrava en anhörig hitta praktisk information om hur du bokar begravning och vad du behöver tänka på. Du får också tips på hur kyrkan kan vara ett stöd t ex genom samtal eller sorgegrupp.

Information angående covid-19 vid begravningar, dop & vigslar

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arrangerar våra verksamheter så ansvarsfullt som möjligt.

• Max 35 personer, exklusive tjänstgörande, får delta i dop, vigslar och begravningar i Solna kyrka och Bergshamra kyrka
  • Max 50 personer, exklusive tjänstgörande, får delta i dop, vigslar och begravningar i Hagalunds kyrka och Råsunda kyrka
  • Max 20 personer, exklusive tjänstgörande, får delta vid begravningar i annan ordning i Sankt Martins kapell.
  • Dopkaffe eller Minnesstund Från och med 1 juli finns det möjlighet att hyra Sankt Martins stall för dopkaffe eller minnesstund. Obs! Begränsat antal deltagare. Kontakta bokningen för mer information på 08-546 646 1008-546 646 20 eller solna.bokning@svenskakyrkan.se

Solna församlings kyrkor Hagalunds kyrka, Råsunda kyrka, Bergshamra kyrka och Solna kyrka kan alla bokas för begravningsgudstjänst. Ett begravningskapell finns också på Solna kyrkogård, S:t Martins kapell.

Bokning och information om begravning i Svenska kyrkans ordning
Kontakta församlingsexpeditionen tel 08-546 646 20

Bokning och information om begravning i annan ordning

Kontakta kyrkogårdsexpeditionen tel 08-546 647 00
eller via e-post solnakyrkogard@svenskakyrkan.se

BÅRTÄCKE

Det kan vara bra att känna till att Solna församling också kan låna ut ett bårtäcke som kan läggas på kistan under begravningsakten. Det finns två vackra bårtäcken att välja på.

begravningsmusik

Information från församlingens organister om begravningsmusik hittar du genom att klicka här.