Foto: Gustav Hellsing/Ikon

Begravning

Här kan du som ska begrava en anhörig hitta praktisk information om hur du bokar begravning och vad du behöver tänka på. Du får också tips på hur kyrkan kan vara ett stöd t ex genom samtal eller sorgegrupp.

Information angående covid-19 vid begravningar, dop & vigslar

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arrangerar våra verksamheter så ansvarsfullt som möjligt.

• Åtta personer får delta vid dop och vigslar, exklusive personal.
  • Under begravningsgudstjänsten får 20 personer samlas. Antalet gäller även om begravningen avslutas genom gravsättning utomhus.  Detta gäller i Solna kyrka, Bergshamra kyrka, Hagalunds kyrka och Råsunda kyrka.
  • Max 16 deltagare vid begravningar, exklusive tjänstgörande, i Sankt Martins kapell - det gäller även borgerliga begravningar.
  • För närvarande hyr vi inte ut Sankt Martins stall för minnesstunder eller andra samlingar. Det gäller också våra andra lokaler.

Solna församlings kyrkor Hagalunds kyrka, Råsunda kyrka, Bergshamra kyrka och Solna kyrka kan alla bokas för begravningsgudstjänst. Ett begravningskapell finns också på Solna kyrkogård, S:t Martins kapell.

Bokning och information om begravning i Svenska kyrkans ordning
Kontakta församlingsexpeditionen tel 08-546 646 20

Bokning och information om begravning i annan ordning

Kontakta kyrkogårdsexpeditionen tel 08-546 647 00
eller via e-post solnakyrkogard@svenskakyrkan.se

BÅRTÄCKE

Det kan vara bra att känna till att Solna församling också kan låna ut ett bårtäcke som kan läggas på kistan under begravningsakten. Det finns två vackra bårtäcken att välja på.

begravningsmusik

Information från församlingens organister om begravningsmusik hittar du genom att klicka här.