Foto: Gustav Hellsing/Ikon

Begravning

Här kan du som ska begrava en anhörig hitta praktisk information om hur du bokar begravning och vad du behöver tänka på. Du får också tips på hur kyrkan kan vara ett stöd t ex genom samtal eller sorgegrupp.

Information angående covid-19 vid begravningar, dop & vigslar

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arrangerar våra verksamheter så ansvarsfullt som möjligt.

Från och med den 29 september 2021 gäller följande:

• Max 70 personer, exklusive tjänstgörande, får delta i dop, vigslar och begravningar i Solna kyrka och Bergshamra kyrka
  • Max 100 personer, exklusive tjänstgörande, får delta i dop, vigslar och begravningar i Hagalunds kyrka och Råsunda kyrka
  • Max 30 personer, exklusive tjänstgörande, får delta vid begravningar i annan ordning i Sankt Martins kapell.
  • Dopkaffe eller Minnesstund Det finns möjlighet att hyra lokal för dopkaffe eller minnesstund, se maxantal per lokal nedan.

Sankt Martins stall är indelat i två delar, vardera del har en begränsning på max 50 personer.

I stora salen i Råsunda kyrka ligger begränsningen på max 70 personer och i den mindre salen max 30 personer.

I Hagalunds församlingssal ligger begränsningen på max 24 personer.

I Bergshamra församlingssal ligger begränsningen på max 60 personer.

Kontakta bokningen för mer information på
08-546 646 10 (dop och vigsel),
08-546 646 20 (begravning) eller
solna.bokning@svenskakyrkan.se.

Om du mailar, vänligen ange ett telefonnummer där vi kan nå dig. Då kan vi ringa upp och svara på alla följdfrågor på en gång.

Vi fortsätter tänka på
  • att hålla avstånd
  • att hålla god handhygien
  • att den som har förkylningssymtom håller sig hemma och tillfrisknar

Solna församlings kyrkor Hagalunds kyrka, Råsunda kyrka, Bergshamra kyrka och Solna kyrka kan alla bokas för begravningsgudstjänst. Ett begravningskapell finns också på Solna kyrkogård, S:t Martins kapell.

Bokning och information om begravning i Svenska kyrkans ordning
tel 08-546 646 20

Bokning och information om begravning i annan ordning

tel 08-546 647 00
eller via e-post solnakyrkogard@svenskakyrkan.se

BÅRTÄCKE

Det kan vara bra att känna till att Solna församling också kan låna ut ett bårtäcke som kan läggas på kistan under begravningsakten. Det finns två vackra bårtäcken att välja på.

begravningsmusik

Information från församlingens organister om begravningsmusik hittar du genom att klicka här.