Foto: Stefan Leonardsson/IKON

Kyrka på finska - kirkkoa suomeksi

Tervetuloa laulamaan kauneimmat joululaulut netin kautta 13. joulukuuta alkaen. Myös joulun jumalanpalvelukset löytyy digitaalisessa muodossa.

Kauneimmat joululaulut on traditio joka on levinnyt Suomesta Ruotsiin. Ruotsissa asuvien suomalaisten osalta perinteisten joululaulujen laulaminen on tänä vuonna erityisen tärkeä, koska tänä jouluna emme pääse tapaamaan vanhempia, mummoja, serkkuja ja ystäviä Suomeen. Pyhien aikana monilla valtaa koti-ikävää kotimaahan.

Tämänvuotinen joululaulujen suojelija Suomessa, laulaja Paula Koivuniemi toteaa haastattelussa: ”Musiikki lohduttaa, tuo iloa ja vie pois arjesta”. Kauneimmat joululaulut voi tänä jouluna laulaa internetin kautta Suomalaisen kirkon kotisivuilta. Koronatilanteen taikia emme tule järjestämään laulutilaisuuksia Syndbybergissä ja Solnassa.

Kauneimmat joululaulut sekä aikuisille että lapsille on nähtävissä Suomalaisen seurakunnan kotisivuilla 13. joulukuuta 2020 alkaen. Lähetys on katsottavissa jouluun saakka.

Adventin kaksikielinen jumalanpalvelus on nähtävissä 1. marraskuuta klo 11.00 lähtien.

Facebookista löytyy myös Kauneimpien joululaulujen joulukalenteri missä jokaisena päivänä adventin aikaan (1.-25.12.) saamme nähdä ja kuulla yhden Kauneimmista joululauluista suomeksi.

Himmelin joulunumero on ilmestynyt

Haluamme myös muistuttaa että Ruotsin kirkon ruotsinsuomalainen lehti, Himmeli on juuri ilmestynyt. Tässä numerossa teemana on muun muassa hyvän elämän rakennuspalikat. Tilaa lehteä ilmaiseksi tai lue Himmelä netissä klikkaamalla tästä, Himmeli.

Osallistu joulukeräykseen

Kauneimmat joululaulut ovat osa Ruotsin kirkon kansainvälisen työn ACT:n joulukampanjaa. Keräyksen tavoitteena on luoda toivoa ja
iloa hädänalaiseen tilaan joutuneiden elämään.

PS. Koti-ikävää kärsiville Maamme laulun kuunteleminen voi olla kivaa.

Maamme laulu Sundbybergin seurakunnassa

Tunnelmallista joulua kaikille!