Svenska kyrkan Sollentuna

Vi söker volontärer

Vi söker volontärer för läxhjälp. Vill du dela med dig av din favoritstig? Eller glädja människor som bor på äldreboenden genom ett besök?

Vi söker volontärer till språkcafét i Café Blå och läxhjälpen på Rudbeck
Församlingen har Språkcafé i Turebergskyrkan. Vi samarbetar även med Rudbecks gymnasium kring läxläsning för elever på introduktionsprogrammet.
Kontakt:
Språkkafé i Turebergskyrkan
Lilijana Berg, präst
Tfn 08-505 513 62

Läxläsning på Rudbecks gymnasium
Ingrid Franzon, diakon
Tfn 08-505 514 34

Vänskap
Kanske vill du bjuda hem någon nyanländ på middag eller ses över en kopp kaffe och öva svenska? Nyanlända till Sollentuna kommun läs mer

Volontärer till Torsdagskvällar i Turebergskyrkan.
Vi söker dig som vill hjälpa till i Turebergskyrkans torsdagskvällar. Vår kyrka är full av människor i alla åldrar och just torsdagskvällar är en stor mötesplats för både sång, mat, samtal och föreläsningar. Många äter soppa och pannkakor och vi behöver förstärkning i köket och värdar i Café blå. Uppgifterna varierar.
Katharina Wolf Erixon

Volontärer till pilgrimsvandringar
Vi behöver dig som vill dela med dig av dina stigar här i Sollentuna för pilgrimsvandring. Vi är en grupp stigfinnare som planerar och genomför pilgrimsvandringar och skulle behöva fler som vill ge av sin tid för det.
Låter detta kul så hör av dig till Katharina Wolf Erixon

Volontärer till besöksgruppen
Vi kallar oss besöksgruppen och är en grupp människor som är med våra präster och musiker ute på våra äldreboenden runt Turebergskyrkan och har sångstunder. Din uppgift blir att ca 1gg/mån finnas med för de äldre, se till att de kan komma till sångstunden, hjälpa till med sångboken och småprata lite till kaffet. Dessutom ses vi som grupp 1ggr/mån för planering i Turebergskyrkan.
Låter detta kul så hör av dig till Katharina Wolf Erixon