Vi söker volontärer

Vi söker volontärer för läxhjälp, språkcafé och vinternatt.

Vi söker volontärer!

Drop-in-språkcafé
Sollentuna församling har drop-in-språkcafé för nyanlända. Du får träna svenska språket, umgås och samtala med volontärer.

Are you new in Sweden? Do you want to learn Swedish?
Come and meet our ”language volunteers” in Turebergskyrkan, Sköldvägen 12B, Fridays 14.00 p.m. to 15.30 p.m.

In the Language Café, you who do not have swedish as your mother tounge, can practice the Swedish language, talk to and socialize with our volunteers.

På Språkcafé kan du som inte har svenska som modersmål öva svenska språket, samtala och umgås med våra volontärer.
Ingen anmälan krävs och inga förkunskaper. Man kan komma och gå när man vill.
Tid: Fredagar 14.00–15.30
Plats: Café Blå, Turebergskyrkan
Sköldvägen 12 B, Sollentuna
Du som är volontär – du är en medmänniska som välkomnar nyanlända , hjälper dem med svenska och  lära känna vårt samhälle över en kopp kaffe. Vi sitter och samtalar enskilt eller i grupper efter behov.

Ansvariga:
Lilijana Berg, präst
Tfn 08-505 513 62
lilijana.berg@svenskakyrkan.se
Katharina Wolf Erixon, diakon
Tfn 08-505 513 06
Katharina.WolfErixon@svenskakyrkan.se

Läxhjälp ”Språk & plugg”
Rudbecksskolan har ett nationellt program ”Språkintroduktion” för nyanlända ungdomar 16-19 år. De läser svenska, men även andra ämnen från grundskolan och gymnasiet kan ingå. De läser på heltid och målet med studierna är att de ska få kunskaper för att kunna gå vidare till gymnasiet, folkhögskola, Komvux eller arbete. Vi träffar 20-30 elever varje vecka för att träna på att prata svenska eller för att ge hjälp med läxor. Hur många elever som får komma beror på hur många volontärer vi har den dagen.
Vi är på Rudbeck på onsdagar 13.45-16.15, inkl. fikapaus.
Du som är intresserad kan kontakta: Ingrid Franzon, tfn 08-505 514 34, ingrid.franzon@svenskakyrkan.se

Vinternatt
Vinternatt är ett projekt där de som sitter utanför våra matbutiker, EU-migranter, får möjlighet att sova inomhus en natt/vecka under den kallaste perioden (dec-mars). De får då också tvätta kläder och duscha. Vi tar emot 10 personer. Där har vi olika arbetspass: 3 volontärer som sover över, någon som hjälper till med tvätt och dusch, och någon som ordnar med frukost.
Av säkerhetsskäl kan vi inte gå ut med var och när vi har Vinternatt.