Svenska kyrkan Sollentuna Besöksadress: Sköldvägen 10, 19147 SOLLENTUNA Postadress: BOX 13, 19121 SOLLENTUNA Telefon:+46(8)50551300 E-post till Svenska kyrkan Sollentuna

KREMATORIETEKNIKER

till Silverdals krematorium och kapell.

Sollentuna församling, beläget drygt en mil norr om Stockholm, är en stor församling inom Svenska kyrkan. Kommunen har ca 71 000 invånare där drygt varannan sollentunabo är medlem i Svenska kyrkan. Församlingen består av fyra distrikt (med egna kyrkor och verksamhetslokaler), tre begravningsplatser och ett krematorium. Alla begravningsplatser ligger på promenadavstånd från pendeltågstation. Hos oss arbetar totalt ca 100 personer i många olika yrken. Svenska kyrkan håller i begravningsverksamheten för alla invånare, inte bara för våra egna medlemmar. Vi sköter denna uppgift på uppdrag av staten.

Vi söker

KREMATORIETEKNIKER
till Silverdals krematorium och kapell.

Vi erbjuder ett jobb i en värdestyrd organisation där vi gör skillnad för människor.

Vill du bli en i gänget? Vill du bli en del av oss fem i teamet som arbetar i krematoriet. Vi söker nu dig som vår nya kollega.

Om tjänsten
Som kremationstekniker hos oss kommer du att utföra kremationer och därtill hörande för- och efterarbete. Du kommer också att tjänstgöra vid begravningsgudstjänster, gravsättning och urnsättning. Vidare ingår tillsyn av teknisk utrustning och fastighet samt viss administration.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av krematorietjänst och/eller vana att hantera processövervakad drift. Vi önskar att du har utbildning i kremationsteknik steg 1-3 alternativt maskinteknisk utbildning/gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande. B körkort är ett krav i tjänsten. Det krävs att du har god fysik då arbetet kräver en del lyft.

Personliga förmågor
Vi söker dig som är serviceinriktad, ansvarskännande, innehar ordningssinne och god samarbetsförmåga samt gärna är praktisk lagd.

Arbetet innebär att du träffar människor i sorg, vilket behöver kunna hanteras på ett respektfullt sätt som medmänniska.

Vill du veta mer
Arbetsledare och krematoriemästare, Per-Olof Ohlsson, 08-505 513 57
Chef begravningsverksamheten, Marie Björndahl, 08-505 513 12

Välkommen med din ansökan
Vi tar emot din ansökan via e-post: sollentuna.jobb@svenskakyrkan.se och vi vill ha den senast 8 februari. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.