Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Sollentuna Besöksadress: Sköldvägen 10, 19147 SOLLENTUNA Postadress: BOX 13, 19121 SOLLENTUNA Telefon: +46(8)50551300 E-post till Svenska kyrkan Sollentuna

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan Sollentuna skänker 100 000 till svältkatastrofen i Afrika

Över 20 miljoner människor omfattas av hungerkatastrofen som berör människor i bland annat Nigeria, Sydsudan, Somalia, Etiopien och Uganda.

FN larmade redan i februari om att människor dör av svält i delar av Sydsudan. Över 20 miljoner människor omfattas av hungerkatastrofen som berör människor i bland annat Nigeria, Sydsudan, Somalia, Etiopien och Uganda.

Det som till en början handlade om undernäring och hunger har i många delar nu övergått i regelrätt svält. Tiden håller på att rinna ut för 1,4 miljoner barn, rapporterar hjälporganisationer.

- Det här är mycket angeläget. Nu sänder vi på kyrkoherdens uppdrag 100 000 kr till akutstöd, till Sudan, Somalia och Etiopen. Pengarna går till svenska kyrkans internationella arbete, som i samverkan med andra kyrkor, ACT-alliansen och hjälporganisationer verkar på plats, berättar ekonomichef Ann-Marie Molneryd.

- Jag är glad att vi i budget varje år avsätter mer än en halv miljon kronor för att kunna ge bidrag på detta sätt. Behoven är enorma. Och dessutom, på det här sättet är varje medlem i församlingen med och bidrar till den hjälp som så innerligt behövs, säger kyrkoherde Lasse Svensson. 
Svenska kyrkan Sollentuna har utöver detta för 2016-2017 lyft 1 miljon kronor ur eget kapital till det lokala arbetet kring flyktingar och integration, avslutar kyrkoherden.

 Vill du ge ett bidrag läs mer här