Svenska kyrkan Sollentuna Besöksadress: Sköldvägen 10, 19147 SOLLENTUNA Postadress: BOX 13, 19121 SOLLENTUNA Telefon:+46(8)50551300 E-post till Svenska kyrkan Sollentuna

Stipendier för ungdomar

Brit af Klerckers stipendium kan sökas av Sollentuna ungdomar mellan 12–25 år fram till 30 april.

Stiftelsen Brit af Klerckers ungdomsfond instiftades på 40-talet av Göran af Klercker vars tonårsdotter Brit hade dött i tbc. Fondens grundkapital var de pengar han reserverat för hennes utbildning. Enligt fondens stadgar ska årligen en del av fondmedlens avkastning användas för utdelning av stipendier till behövande ungdomar i Sollentuna.

Sökande ska i sin ansökan kortfattat redogöra för sina studier, mål och förhoppningar. Storleken på stipendierna varierar beroende på den sökandes ekonomiska/personliga situation, familjeförhållanden, hälsotillstånd/ funktionshinder etc. Endast enskilda personer, 12–25 år och boende i Sollentuna kan söka stipendium.

Skicka ansökan till:
Styrelsen för Brit af Klerckers ungdomsfond
c/o Svenska kyrkan Sollentuna,
191 21 Sollentuna

Sista ansökningsdagar är:
Senast 30 april och 31 oktober

Kontakt:
Rose-Marie Ramquist, kanslisekreterare
Tfn 08-505 513 64

Här laddar du ner ansökan

Skicka ansökan till:
Styrelsen för Brit af Klerckers Ungdomsfond