Orgelundervisning och orgelaktiviteter

Orgeln, som brukar kallas ”instrumentens drottning”, är ett häftigt instrument som kan låta som allt från liten svag flöjt till en jättestor orkester. Och det är roligt att spela med både händer och fötter! Vill du prova? Sollentuna församling erbjuder undervisning i orgel.

2021 får Sollentuna kyrka en alldeles ny piporgel och i samband med det kommer det att anordnas många orgelaktiviteter för både barn och vuxna. Håll utkik på vår hemsida och i sociala medier!

Orgelundervisning
Sollentuna församling erbjuder undervisning i orgel från ca 6 år och uppåt. Antalet platser är begränsade, och det kan vara kö och väntetid innan man får börja. Nedan finns ett formulär för intresseanmälan som du kan fylla i.

Har du frågor?
Kontakta Elisabet Wimark elisabet.wimark@svenskakyrkan.se
Tfn 08-505 514 10.

Lyssna på våra orgelelever

Här finns länkar till tre konserter som spelades in sommaren 2020. Ni ser konserterna genom att klicka på artisternas namn.

Linnea Josephson spelar "Fanfar i G" av Nina Sandell och "Svag" av Viktor Leksell. Linnea Josephson är orgelelev hos Elisabet Wimark i Sollentuna församling. Inspelat i Sankt Larsgården 13 juni 2020.

Paulina Josephson spelar "Preludium i C-dur" ur Åtta små preludier och fugor av J.S. Bach "Liten Toccata" av Nina Sandell. Paulina Josephson är orgelelev hos Elisabet Wimark i Sollentuna församling. Inspelat i Sankt Larsgården 13 juni 2020.

Miriam Fridstrand spelar musik av H.F. Micheelsen och Benny Andersson. Miriam är orgelelev hos Elisabet Wimark i Sollentuna församling. Inspelat i Sankt Larsgården 13 juli 2020.

Intresseanmälan

Här fyller du i dina och eventuellt ditt barns uppgifter. Vi har möjlighet att ta emot ett begränsat antal elever.