Växande Livscentrum

Att Livscentrum får fortsätta växa är en framgångsfaktor för hela kommunen.

I församlingsinstruktionen som är det dokument som styr all verksamhet i församlingen är Livscentrum ett strategiskt projekt. Lasse Svensson är kyrkoherde i Sollentuna församling.
– Det var en klokskap när man för 20 år sedan startade Livscentrum. Det fanns en samsyn och det var bra tänkt. Jag ser i framtiden ett växande Livscentrum utifrån de behov som vi ser i Sollentuna. Det är roligt att vi kunnat bredda verksamheten för att kunna hjälpa fler unga. Att Livscentrum får fortsätta växa är en framgångsfaktor för hela kommunen. Det kan handla om att vara med när det nya sjukhuset öppnar och på häktet.

Verksamheten i Livscentrum är omfattande.
Hur hänger det ihop med att vara kyrka?

-Vi är bra på många aktiviteter som musik, konserter och annat och det ska vi fortsätta med. Men det här är ett huvuduppdrag. Bläddra i bibeln och se hur Jesus gjorde. Han mötte människor och frågade vad vill du jag ska göra? De kom med sina problem: ”min dotter är död”, ” jag hör inte”. Det handlar om att orka lyssna och höra människors berättelser med full respekt för dem. Kyrkan ska uthärda de svåra berättelserna utan att någon ska behöva skämmas. Vi lyssnar å Guds vägnar, säger Lasse Svensson.

Läs mer om Livscentrum, kontaktpersoner mm.