Sollentuna församling skickar 100 000 kronor till Idlib i Syrien

FN varnar för att ytterligare en humanitär katastrof kan vänta i Syrien.

Konfliken i Syrien fortgår. De olika rebellgrupperna har tryckts tillbaka, och är nu i stor utsträckning samlade i Idlib-regionen i norra Syrien. Den syriska armén väntas inleda en offensiv under de närmaste dagarna och människor flyr Idlib.  FN varnar för att ytterligare en humanitär katastrof kan vänta i Syrien.

– Behoven är enorma och omvärlden måste komma till de drabbades undsättning. Sollentuna församling går in med 100000 kr i akut stöd, säger kyrkoherde Lasse Svensson. Vi blir berörda och vill använda de vägar vi har för att hjälpa till,

Konflikten i Syrien som bröt ut i början av 2011 har inneburit år av lidanden och ofattbara förluster. Över sex miljoner människor är på flykt inom Syriens gränser. Sju miljoner har flytt landet varav 5 miljoner befinner sig i omkringliggande länder. Uppskattningsvis har närmare 500 000 civila fått sätta livet till. Svenska kyrkan finns på plats i Syrien genom lokala partners inom ACT-alliansen.

Svenska kyrkan stöder insatser både inne i Syrien och i omkringliggande länder.