Svenska kyrkan Sollentuna

Körsångare sökes

Körerna Sångglädje, Kummelby kyrkokör och Stella Cantica söker körsångare till hösten.

Sångglädje
Sångglädje är en blandad kör för dig med lite körvana. Repertoaren består av tre- till fyrstämmiga stycken, i olika genrer, från olika epoker. Sångglädje medverkar i gudstjänster i Edsbergskyrkan några söndagar per termin och samarbetar regelbundet med andra körer i något större projekt. Närmast på tur står Missa Brevis av Joseph Haydn.
Kören repeterar på tisdagar 19.00–20.30, i Edsbergskyrkan.
Nya körsångare är hjärtligt välkomna!
Kontakta Fredrik Lundqvist. Tfn 08-505 514 75.
Mail Fredrik Lundqvist

Kummelby kyrkokör
Kummelby kyrkokör söker sångare som gillar ett högt tempo och musikaliska utmaningar!
Vi vill blir fler sångare i alla stämmor, förutom sopran.
Körövningarna sker på torsdagar i Kummelby kyrka, kl 19.00-21.15.
Repertoaren är blandad, under hösten sjunger vi Karl Jenkins – The Armed Man.
Vi sjunger i mässan kl 10.00, oftast i mindre ensembler, både fyrstämmig och damkör. Kören har regelbundet större musikgudstjänster/konserter, främst i Kummelby kyrka. I våras sjöng vi Mozart Missa Brevis med solister ur kören.
Under 2018 planeras en Passion, ett Requiem, samt en körresa.
Nya körsångare är hjärtligt välkomna på provsjungning!
kontakta körledare Ewa Lena Kansbod via mobil 076-851 99 18 eller
mail Ewa Lena Kansbod

Stella Cantica
Stella Cantica är en damkör för sångare med körvana. Repertoaren är flerstämmig, sakral musik från 1400-talet fram till våra dagar. Stella Cantica medverkar i gudstjänster i Edsbergskyrkan några söndagar per termin. Kommande större verk som skall framföras är bl a Gloria av Vivaldi.
Kören repeterar på onsdagar 18.45–21.00, i Edsbergskyrkan.
Nya körsångare är hjärtligt välkomna på provsjungning!
Kontakta Fredrik Lundqvist. Tfn 08-505 514 75.
Mail Fredrik Lundqvist