Nödrop för Ukraina! Invasionen är ett faktum

Din gåva behövs! Ge din gåva via swisha till 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet. Gåvorna används där behoven är störst.

Nu samlar ACT Svenska kyrkan in pengar i ett nödrop för Ukraina, dels genom ett Facebookinlägg, dels genom sin hemsida.

Act Svenska kyrkans insamling till Ukraina

Nödrop för Ukraina! Invasionen är ett faktum.

Medlemmar i ACT-alliansen, som Act Svenska kyrkan är en del av, har beredskap att agera för att stötta den ukrainska befolkningen. Humanitära insatser förbereds, och den världsvida kyrkan i Europa står beredd att ta emot människor som tvingas fly från sina hem.

- Putins invasion av Ukraina är ett flagrant brott mot internationell rätt och undergräver den europeiska säkerhetsordningen. Alla omtankar till människorna i Ukraina, säger Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan.

Konflikten kan komma att drabba många, och vi arbetar nu snabbt för att kunna minska lidandet. Vi lever alla under samma himmel och det är av yttersta vikt att vi stöttar våra medmänniskor i en tid av oro, nöd och krig.

Din gåva behövs! Gåvorna används där behoven är störst. Ge din gåva på Facebook eller swisha till 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet.

Dela gärna insamlingen vidare så att möjligheten att hjälpa når fler. Läs mer om hur vi arbetar i katastrofsituationer på https://www.svenskakyrkan.se/act/katastrofinsatser

Facebook betalar alla administrationsavgifter åt dig om du väljer att stöjda via Facebookk, så att 100 % av din gåva går direkt till den ideella organisationen.