Foto: Kristin Lidell /Ikon

Nattvardsgudstjänster/mässor i Sollentuna församling

Från och med den 14 mars kan du boka nattvardsgudstjänst i Sollentuna församling. Du kan välja mellan sex olika tillfällen per vecka, i fem kyrkor.

24 nattvardsgudstjänster, i fem kyrkor, vid sex tillfällen per vecka. Så kommer det se ut i Sollentuna församling från och med söndagen den 14 mars.

Efter ett helt år av coronapandemi upplever våra församlingsbor ett starkt behov att få fira mässa. Att som kristen inte kunna inta nattvarden under så lång tid, skaver i själen. Därför är vi glada att Sollentuna församling nu kan erbjuda en säker och trygg nattvard för den mindre kretsen.

Boka nattvardsgudstjänst
Du kan boka enskild nattvardsgudstjänst för dig och dina närmste - max 8 deltagare.

Nattvardspassen är 2 timmar långa och vi beräknar att kunna erbjuda 4 mässor à 30 minuter per pass. Se tider nedan.

Gör så här: Gå in på kalendern på webbplatsens startsida. Välj och klicka på önskad dag och tid. Mejla eller ring till tjänstgörande präst för tidsbokning. Länk till prästens e-postadress ligger längst ner i varje kalenderhändelse. Vi har möjlighet att erbjuda fyra sällskap nattvard under den angivna tiden och prästen kommer meddela vilken tid som finns tillgänglig för dig och ditt sällskap. Om det redan är fullt, blir du rekommenderad en annan tid.

Naturligtvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Nattvarden kommer delas ut på ett säkert sätt och det är enbart ditt sällskap, präst och vaktmästare som närvarar. Kom enbart om du känner dig helt frisk. Om du blir sjuk så hör du av dig till prästen och avbokar.

Det är alltså INTE drop-in utan man måste boka i förväg.

Återkommande tillfällen varje vecka:
Tisdagar:
Kummelby 10.00-12.00, Tureberg 17.00-19.00
Onsdagar: S:t Lars 8.00-10.00
Söndagar: S:t Eriks kyrka - två team, 13.00-15.00, 15.00-17.00.

Vid önskan om enskild nattvard i Edsbergskyrkan så ber vi dig kontakta distriktschef Fredrik Hamrén för att hitta en passande tid. På grund av att Edsbergs vårdcentral använder Edsbergskyrkans lokaler som vaccinationscentral så kan vi inte erbjuda en stående tid varje vecka, utan vi erbjuder enskild nattvard i mån av tid. Kontakta Fredrik på fredrik.hamren@svenskakyrkan.se eller ring till 08-505 513 31”