När du vill prata

Rapporterna om coronaviruset gör många av oss oroliga och vi kan bli både rädda och osäkra. Det är fullt naturligt att känna sig orolig och vi finns här för dig precis som vanligt så kontakta oss gärna på telefon eller chatta med oss om du vill prata och få stöd. Behöver du hjälp med att handla eller har du andra praktiska frågor? Sollentuna församlings diakoner kan hjälpa dig.

Präster i Sollentuna församling
Diakoner i Sollentuna församling
Psykoterapeuter hos Livscentrum

Telefonjouren är öppen alla dagar kl 21.00 och 06.00
Chatta med jourhavande präst
Chatten är öppen alla kvällar i veckan klockan 18-24.

Om du har frågor eller funderingar kring Coronaviruset så hänvisar vi till www.folkhalsomyndigheten.se eller ring 113 13.

Diakonerna i Sollentuna församling har telefonkontakt med många som just nu är isolerade och ensamma. Vill du prata med någon av oss på telefon, eller behöver du hjälp med att få hem mat och nödvändiga varor, hör av dig till oss på telefon 08–505 513 00 och be att få bli kopplad till en diakon.

Friskvård för parrelationen

Nu kan du anmäla dig till PREP-kursen i oktober, en kurs i varaktig kärlek för par som vill fördjupa sin relation och få verktyg att hantera konflikter. Första kurstillfället är 10 oktober. Följ länken för att läsa mer och anmäla er.

Att leva i coronatider - en reflektion

Psykoterapeuterna Thomas Ericsson och Elisabeth Mannerberg är verksamma vid Livscentrum i Sollentuna församling. Deh reflekterar över hur det är att leva i coronatider och har några tankar man kan ta med sig:

Vi är nog många som kan känna oro över Coronakrisen, ”den osynliga fienden” och ovissheten inför framtiden. Kanske har viruset drabbat människor som står oss nära, kanske är vi oroliga för att någon äldre anhörig ska bli smittad? Kanske handlar oron om jobb och ekonomi? Kanske är vi oroliga för hur världen ska se ut – efter Corona? Les hela texten här