Konserter och musik i kyrkan

Församlingens kyrkor fylls regelbundet av musik och sång.

Sommarkaffe med pianomusik
Inleds med pianokonsert (ca 20 min) i kyrkan med musikstuderande från Kungl. Musikhögskolan bakom tangenterna. Därefter sitter vi ute under parasollerna och dricker kaffe om vädret tillåter.
Medverkande pianister:
4/7 Matilda Lindholm
11/7 Armaan Madar
18/7 Leo Gavel
25/7 Ludvig Nilsson
1/8 Leo Gavel
8/8 Matilda Lindholm
15/8 Matilda Andersson
Tid: Onsdagar  • 14.00
Plats: Edsbergskyrkan

Sommarmusik i S:t Eriks kyrka
Välkommen till fyra kvällar med sommarmusik och efterföljande mingel!
20-tals jazz med Olof’s Blue Five
Erik Tengholm, trumpet, Robert Nevén, klarinett
Olof Lundqvist, violin, Sara Karkkonen, piano
Per Jonsson Gille, bassax,
Tid: Tor 28/6 • 18.30
Plats: S:t Eriks kyrka

Spektrum – 1 röst, 2 stämmor, 51 strängar
Anna Jalkéus och Josef Karnebäck tolkar visor, folksånger och psalmer i ett ovanligt duoformat med sång, harpa och kontrabas. Lyhört och intuitivt möts dessa jazzmusiker i en värld där traditionella melodier och lyrisk improvisation kan samexistera. Lena Thoms, präst.
Tid: Tor 5/7 • 18.30
Plats: S:t Eriks kyrka

Musik för brasskvintett och orgel
Ett program som inbjuder till pompa och ståt men även ljuva och melankoliska klanger. Ur programmet finns musik av bl.a. Charles-Marie Widor, Carlyle Sharpe och Richard Strauss. Musikansvarig, Michelle Öhman. Lilijana Berg, präst.
Tid: Tor 26/7 • 18.30

Johannes Klassiska Jazzorkester
Johannes Klassiska Jazzorkester är en blandning av jazzmusiker och klassiska musiker som framför arrangemang som Johannes Jareteg skrivit över klassiska verk.
Johannes Jareteg, piano, Jonas Grumstedt, kontrabas, Jakob Hjalmarsson, trummor, Michelle Öhman, orgel, Marie Söderberg-Larsson, flöjt.
Tid: Tor 9/8 • 18.30