Vi söker volontärer till Matundret

En gång i veckan samlas ett gäng frivilliga för att koka soppa till behövande eller dela ut matkassar. Nu behövs fler volontärer dagtid som kan hjälpa till i projektet, som kallas Matundret.

Ingrid Wangel är husmor i Kummelby kyrka i Sollentuna. Tre gånger i veckan hämtar vi grönsaker och andra matvaror som närmar sig bäst före-datum från Willys i Häggvik och Rotebro samt ICA Maxi.

Efter att matvarorna hämtats samlas ett gäng volontärer runt köksön i Kummelby kyrka för att hacka, skära och sedan koka grönsakerna.

Nu söker vi volontärer till ett nytt projekt 2023(start januari) som innebär att packa matkassar och dela ut dem.

Om du har en kyl eller frys över så tar vi tacksamt emot dem(vi hämtar).

Vi bjuder alltid på fika!

Namnet matundret kommer från Bibeln, Matteusevangeliet 14:13-21 där Jesus ger mat åt 5000 av bara 5 bröd och 2 fiskar.

Frågor ring till:
Ingrid Wangel på 08-505 514 35 eller
ingrid.wangel@svenskakyrkan.se

Anmälan nedan

Om du vill hjälpa till som frivillig kan du fylla i formuläret nedanför. Ingrid Wangel kommer då att ta höra av sig till dig.

Hur vill du hjälpa till?