Svenska kyrkan Sollentuna Besöksadress: Sköldvägen 10, 19147 SOLLENTUNA Postadress: BOX 13, 19121 SOLLENTUNA Telefon:+46(8)50551300 E-post till Svenska kyrkan Sollentuna

Lediga jobb i Sollentuna församling

Sollentuna församling beläget en och en halv mil norr om Stockholm är en stor församling inom Svenska kyrkan. Det bor drygt 70 000 personer i kommunen och drygt hälften är medlemmar i Svenska kyrkan. Församlingen består av fyra distrikt (Sollentuna, Edsberg, Tureberg och Kummelby) tre begravningsplatser, ett krematorium och stödenheter. Livscentrum och Häktet är andra viktiga uppgifter vi har. Hos oss arbetar ca 100 personer. Vår vision för människorna i Sollentuna, är: "Var dag med Gud". Under 2019 förbereder vi oss för miljödiplomering fas 2.

Diakon 100 %

Vikariat 20191001 – 20200630 med eventuell möjlighet till förlängning.

Vår vision

Sollentuna församling är en livaktig församling som arbetar utifrån visionen "Var dag med Gud". Vi drömmer om den dag då människor i Sollentuna lever var-dag-med-Gud; vem du än är, hur du än levt, hur du än lever, vad du än står i… Gud är inte långt borta från någon enda av oss, Gud vill oss väl och är med oss var dag.

Turebergs distrikt

Tureberg kyrka ligger alldeles intill Sollentuna centrum. Arbetslaget består av 15 medarbetare med olika kompetens som samarbetar i vår breda verksamhet. Distriktet präglas av diakonal inriktning och våra många barnkörer. Vi driver även Café Blå där vi möter många olika människor och arbetet utförs i nära samarbete med våra frivilliga.

Om tjänsten

Vi söker dig som är diakonvigd och drivs av mötet med människor i olika livssituationer, av att bygga relationer, entusiasmera frivilliga och att vara en länk mellan olika verksamheter. Som diakon i distriktet bedriver du verksamhet på egen hand samt bidrar i utvecklingen av det diakonala arbetet tillsammans med dina kollegor och ideella medarbetare. Arbetet innebär självklart även individuella kontakter och själavård samt att leda samtalsgrupper.
Distriktet initierar just nu ett långsiktigt arbete kring ”goda grannar” i vår del av församlingen.

Vårt erbjudande

Här bidrar du och har möjlighet att vidare utveckla församlingens rika diakonala verksamhet. Församlingens sex diakoner erbjuder ett dynamiskt kollegialt sammanhang för stöd och diakonal inspiration. Vi erbjuder en kreativ miljö där vi ger stort utrymme för eget ansvar, hög tillit till din kompetens och vill tillsammans utveckla distriktets arbete med profetisk diakoni. Vi månar om en god arbetsmiljö.

Vill du veta mer

Distriktschef Tureberg Erik Ringheim, tel: 08-505 513 21 erik.ringheim@svenskakyrkan.se

Diakon Katharina Wolf Erixon, tel 08-505 513 06  katharina.wolferixon@svenskakyrkan.se

Villkor

Vikariat 20191001 – 20200630 med eventuell möjlighet till förlängning. Det finns flexibilitet i tjänstgöring som efter önskemål kan ligga mellan 70-100%.

Välkommen med din ansökan

Vi tar emot din ansökan via epost: sollentuna.jobb@svenskakyrkan.se och vill ha den senast den 11 augusti 2019. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Barnpedagog/barnledare 50 %

Nu söker vi en öppen, engagerad och driven pedagog för verksamheten 0- 12 år i Edsbergs distrikt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för människor genom att bygga relationer med barn och familjer och utveckla samverkan med förskola och skola.

Vår vision

Sollentuna församling arbetar utifrån visionen "Var dag med Gud". Vi drömmer om den dag då människor i Sollentuna lever var-dag-med-Gud; vem du än är, hur du än levt, hur du än lever, vad du än står i… Gud är inte långt borta från någon enda av oss, Gud vill oss väl och vill hjälpa oss var dag.

Om tjänsten

Ditt huvuduppdrag är tillsammans med arbetslaget och övriga pedagoger i församlingen leda barnverksamhet 0- 12 år. Du kommer att arbeta över ett brett åldersfält där skolkontakter och medverkan i gudstjänster är en naturlig del av tjänsten. Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av olika yrkeskategorier.

Arbetsområden i korthet:

-        Barngrupp ”Kyrkis”

-        Samverkan med förskolor och skolor

-        Öppen förskola och föräldrakontakt

-        Bygga relationer med familjer och externa aktörer

Önskvärda kvalifikationer

Vi ser att du har en pedagogisk grund, gärna att du är utbildad församlingspedagog, förskollärare eller motsvarande. Du är driven, strukturerad och bidrar aktivt till att vidareutveckla verksamheten.

År du dessutom välgrundad i Svenska kyrkans värderingar så passar den här tjänsten verkligen dig. Är du musikalisk är det en god tillgång.

Vårt erbjudande

Vi ser gärna att du har gott om idéer och vill vara med och utveckla och driva verksamheten framåt tillsammans med oss i arbetslaget och församlingens pedagoger. Det kommer att finnas möjlighet att påverka och utveckla dina arbetsuppgifter.

Barnen har en särställning hos oss - och det är på riktigt. Läs gärna vår församlingsinstruktion så får du se! Inom detta område vill vi fortsätta att utveckla och utmana oss – Edsbergs kyrka vill vara en kyrka dit barnen kan få komma och finna trygghet, omsorg och prata om livets stora frågor.

Läs mer om oss på vår hemsida! www.svenskakyrkan.se/sollentuna

Villkor

Tjänsten är ett vikariat med tillträde under augusti 2019 till och med juni 2020, med eventuell möjlighet till förlängning. Vi följer Svenska kyrkans avtal. Individuell lönesättning.

Vill du veta mer

Distriktschef: Staffan Simonsson, tel 0706-251460, Staffan.Simonsson@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan

Vi tar emot din ansökan via epost: sollentuna.jobb@svenskakyrkan.se och vill ha den senast den 22 juli 2019. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande.