Svenska kyrkan Sollentuna

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Sollentuna Besöksadress: Sköldvägen 10, 19147 SOLLENTUNA Postadress: BOX 13, 19121 SOLLENTUNA Telefon: +46(8)50551300 E-post till Svenska kyrkan Sollentuna

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Fastekampanjen 2018

"Att resa sig starkare".


Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan handlar om att du ska få tid för eftertanke och bön, och tid för att komma närmare Gud. Fastan kan få vara en tid i livet då vi stannar upp.
En kristen fasta kan också handla om att avstå från något för att spara pengar. De pengar du inte använder kan sen gå till någon som behöver dem bättre än du gör.

Fastekampanjen 2018
Fastekampanjer sträcker sig mellan 11 februari och 25 mars.
Vi vill visa vad det är som gör att människor kan gå från att överleva till att leva. Det handlar om att organisera människor som därmed hjälper sig själva att kunna återgå till ett normalt liv.

När det fruktansvärda inträffar. En katastrof som raserar all trygghet i ditt liv. Familj, hem, vänskap, en inkomst. En dag vågar du se framåt igen. En ny utbildning blir till ett yrke och försörjning. Du kan äntligen själv laga mat till dina barn. Barnen kan åter leka. Människor möts, knyter nya vänskapsband och skapar ett samhälle. Ett tryggt hem blir verklighet och hoppet tänds. Det är då du reser dig starkare – tillsammans med andra.

Ge människor kraft att bli starkare tillsammans

Läs mer här hur du kan hjälpa till

Läs mer om fastan