Vi startar upp igen!

Kyrkorna i Sollentuna församling är öppna och verksamheter startar upp så smått. Här hittar du tider för höstens gudstjänster och mässor. Givetvis anpassar vi verksamheterna utifrån rådande rekommendationer.

Bild: Lasse Svensson

GUDSTJÄNSTER I HÖST

EDSBERGSKYRKAN
Söndagsmässa, söndagar 11.00
Veckomässa onsdagar 13.00 – ingen soppa

KUMMELBY KYRKA
Söndagsmässa söndagar 10.00 och 13.00
Veckomässa särskilt för dig 70+ tisdagar 10.00
Bön Fredag 8.30

S:t Larsgården vid Sollentuna kyrka

Bön i amfiteatern måndag 9.30–10.30 så länge vädret tillåter.
Andakt på Facebook och Instagram från S:t Larsgården torsdag och söndag 9.00 .
Gudstjänst Söndag 11.00 under september i amfiteatern. Fr.o.m 4/10 inomhus i S:t Larsgården.

TUREBERGSKYRKAN
Söndagsmässa söndagar 15.00
Veckomässa tisdagar 12.30

I rådande läge serverar vi tyvärr inte något kyrkkaffe

Läs mer om vad som händer i församlingen i vårt kalendarium.

VERKSAMHETER I HÖST

Vi kommer gradvis starta upp våra verksamheter igen i anpassad form.
Varje verksamhet måste säkerhetsanpassas och kommer i möjligaste mån öppna.
Men anpassning kan kräva, t.ex. slutna grupper, fler resurser, vilket gör att det måste starta gradvis.

Dags att boka vigsel eller dop?

Om du inte har egna önskemål erbjuds  S:t Eriks kyrka eller platsen platsen utanför kyrkan, om man vill ha dop eller vigsel utomhus. Kyrkan ligger centralt i Sollentuna med fantastisk utsikt över Edsviken. S:t Eriks kyrka är även en fin plats för vigsel.

Silverdalskapellet i södra Sollentuna och S:t Larsgården i norr är också fina alternativ, vare sig man vill vara inomhus eller utomhus.

Här kan du boka dop på hemsidan. Du kan också boka dop eller vigsel genom att  ringa 08-505 513 40 eller skriva till sollentuna.bokning@svenskakyrkan.se

När du besöker oss
Vi vill att alla ska känna sig trygga att besöka oss. Med hänsyn till varandra ber vi dig därför stanna hemma om du känner av symtom.

Vi visar varandra respekt när vi möts och vi avstår från att ta i hand.

Edsberg
Mån, fre och lör Stängt
Tis-tor 9.00-15.00
Söndag 10.00-13.00
I samband med konsert kl. 15.00 på söndagar öppet till 16.00.

Tureberg
Mån och lör Stängt
Tisdag 9.00-13.00
Ons-fre 9.00-16.00
Söndag 14.00-17.00

Sollentuna
Mån-fre 9.00-15.00
Lördag Stängt
Söndag 10.00-13.00

Kummelby
Mån-fre 10.00-15.00

DU SOM ÄR 70+

Folkhälsomyndigheten anvisar att personer över 70 år bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver. Våra kyrkorum står öppna som vanligt och du välkommen att besöka dem enskilt. För en bön, för att tända ett ljus eller sitta en stund i stillhet.

I höst öppnar vi även upp för veckomässa, särskilt för dig som är 70+. Det sker i Kummelbykyrka, tisdagar kl 10.00 (start 8/9)

Våra präster och diakoner finns tillgängliga på telefon för samtal och förbön. Välkommen att ringa: 08-505 513 00.

Har du några frågor, kontakta församlingen på 08-505 513 35

Digital andakt
På våra Facebooksidor lägger vi ut digitala andakter och musikstunder. Du hittar aktuell information i vår kalender.

Digitalbönewebb och ljuständning

Servering av mat
I den mån vi har matservering, anpassar vi denna så endast församlingens personal hanterar och serverar paketerade wraps eller smörgåsar. Vi uppmanar till god handhygien och tillhandahåller handsprit.

Besök på äldreboende
Med hänsyn till de äldre pausar vi våra besök och andakter på äldreboenden. Detta gör vi på direkt rekommendation från Folkhälsomyndigheten.

Länkar till Svenska Kyrkan:

Svenska kyrkan i coronatider

Svenska kyrkans hjälp och stöd i coronatider

Begravningar i coronatider

Begravningar i coronatider - Sollentuna

Kyrkliga handlingar (dop, vigsel, begravning och aktiviteter för konfirmander)  i coronatider

Fira enkel gudstjänst hemma

Tid med Gud hemma – om andakt, bön och gudstjänst hemma och om att ha kyrka hemma med barnen

Hjälp och stöd i coronatider – tips på olika former av samtalsstöd och om att man kan få hjälp att handla och hämta ut mediciner

Digitala gudstjänster och evenemang – puffar för digitala evenemang i vår gemensamma kalender och länkar till gudstjänster som sänds i SVT och SR

En bön för de drabbade
Våra tankar och böner går till alla som drabbats av coronaviruset:

Gud, vi ber för alla som drabbats av lidande och sjukdom.
Särskilt ber vi för dem som smittats av coronavirus i vårt land och runt om i världen. Kom med helande, kom med tröst och hopp. Amen

Vi kan alla hjälpas åt

Tillsammans kan vi hjälpas åt med att hindra spridningen av Coronaviruset:

Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvik nära kontakt med sjuka människor.

Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Håll dig uppdaterad via Folkhälsomyndighetens och UD:s webbsidor och appar.

(Källa Folkhälsomyndigheten)