Ett kollage av två bilder. Till vänster ett bullfat med kanellbullar och bakom det färgranna garnnystan samt en kvinna som stickar. Till höger närbild på ett par händer som stickar.

Stickat & skickat

Tycker du om att sticka? Vi är ett gäng som stickar värmande plagg som vi sedan förmedlar vidare till de som behöver dem. Vi träffas i Sollefteå prästgård en gång i månaden för att umgås, se över garnförrådet och dricka en kopp kaffe.

allt från babyfiltar till raggsockor

”Stickat & Skickat” har funnits i många år. Några av oss har varit med från början. Några har tillkommit efter hand och vi välkomnar alla som vill. Stickandet har vi gemensamt och produktionen är det inget fel på. Vi har skapat babypaket som sänts till såväl Panzisjukhuset i Kongo som till bäbisar i vår omedelbara närhet. Även vuxna kan behöva något värmande så just nu riktar vi in oss på raggsockor för frusna fötter i Rumänien och till flyktingar i läger i södra Europa.

Nästa träff blir den 24 januari klockan 13.00. Ta med stickor (och restgarner om du har), på plats i prästgården finns garn, sällskap och kaffe.

 

Fråga mig om "Stickat & skickat"