Other languages with Google Translate

Sollefteå vokalensemble

I Sollefteå församling finns en vokalensemble, som består av 16 korister - fyra i varje stämma.

Ensemblen har just nu en paus

Vi hoppas kunna anställa en ny organist/körledare under hösten 2019.

Sollefteå vokalensemble (SVe) sjunger i församlingens högmässor och gudstjänster och håller varje år en konsert på vårterminen.

Vi övar torsdagar efter mässan (ca 19.45-21.30) och sjunger klassisk körmusik. Sollefteå vokalensemble (SVe) har för tillfället en vakant plats i basstämman.

CD-skiva

2014 sjöng SVe en konsert med fastemusik av den nordtyske barockkompositören Dietrich Buxtehude (1637–1707) tillsammans med solister från Piteå musikhögskola och fyra instrumentalister. Denna konsert finns inspelad på CD och går att köpa. Kontakta vokalensemblens ledare Mika Lidén. I april 2015 gjorde SVe en konsert med körmusik av Brahms, Mendelssohn, Reinberger, Olsson och Rachmaninov.