Sollefteå församling

Sollefteå församling täcker till ytan det som är Sollefteå tätort. Kyrka, kyrkogård och församlingsgård ligger på södra sidan Ångermanälven på gångavstånd från centrum.

Sjödinska villan. Villa med vit puts och rödbruna detaljer. Bilden tagen på våren.

Sjödinska villan

Sjödinska villan ligger efter Nipuddsvägen på Remsle i Sollefteå tätort.

Framsidan av Sollefteå församlingsgård. Byggnaden omgiven av försommargröna björkar.

Sollefteå församlingsgård

Huset som myllrar av liv veckan lång. Platsen för expeditionen för alla församlingar i Sollefteå.

Interiörbild i Gunillakapellet. Bilden tagen mot altaret.

Gunillakapellet

Gunillakapellet är ett begravningskapell för såväl kyrkliga som borgerliga begravningar beläget mitt på Sollefteå kyrkogård.

Sollefteå kyrka. En vinterbild. Till vänster står en stor gran.

Sollefteå kyrka

En 1700-talskyrka med medeltida anor med gångavstånd till Sollefteå centrum.

Sollefteå församlingsråd

Se vilka som sitter i Sollefteå församlingsråd 2022-2025

Verksamhet i Sollefteå församling

Efterlysning! Volontärer till framtida flyktingverksamhet.

Redan nu har Ukrainska flyktingar anlänt till Junsele. Vi räknar med att det kommer fler, även till andra platser i Sollefteå. Kan och vill du hjälpa till som volontär? Anmäl dig via formuläret på den här sidan. När vi vet mer ordnar vi en informationsträff.

En kvinna med brunt hår står och blundar.

Andrum i Sollefteå kyrka

En stilla kvällsstund, varannan torsdag, i Sollefteå kyrka. Vi sitter ned, lyssnar till inspelad musik och slappnar av en stund i vår vackra kyrka. Kvällen hålls samman av Roland Persson, ideellt engagerad församlingsbo.

Två barn leker med dockorna i en julkrubba.

Hemma här för Nipanskolan

Gruppverksamhet för barn i årskurs 4 vid Nipanskolan. Sollefteå församlingsgård, tisdagar mellan klockan 14.00-15.30. Här finns plats för lek, samtal och skapande verksamhet tillsammans med kompisar och trygga vuxna. Vi avslutar med en andakt. Hitta kontaktuppgifter och anmäl dig här. Personal från kyrkan hämtar barnen vid Nipanskolan. Hitta kontaktuppgifter och anmäl er här.

Två glada kvinnor sitter och handarbetar vid ett bord.

Stickat & sånt i Sollefteå

Stickcafé för vana såväl som nybörjare. Vi stöttar varandra, surrar och tar en fika. Vi ses måndagskvällar 18.00 i Sollefteå församlingsgård.

Ett bord med bull- och kakfat i förgrunden, i bakgrunden två stickande damer. Infälld bild till höger med ett par händer som stickar.

Stickat & skickat

Tycker du om att sticka? Vi är ett gäng som stickar värmande plagg som vi sedan förmedlar vidare till de som behöver dem. Vi träffas i Sollefteå prästgård en gång i månaden för att umgås, se över garnförrådet och dricka en kopp kaffe.

Två flickor i lågstadieålder. Flickan till vänster har en ansiktsmålning i form av en fjäril. Hon håller nu på att måla sin kompis på kinden med en blå krita.

Miniorer i Sollefteå

För barn i årskurs 1-3, måndagar i Sollefteå församlingsgård. ”Kyrkbilen” hämtar de barn som är på fritids någon gång mellan 14.30 och 14.50. Pyssel, lek och bus fram till 16.30.

En ung tjej håller om en liten pojke som pekar mot något.

Hemma här för Vallaskolan

Gruppverksamhet för barn i årskurs 4. Sollefteå församlingsgård, torsdagar mellan klockan 15.15-16.45. Här finns plats för lek, samtal och skapande verksamhet tillsammans med kompisar och trygga vuxna. Vi avslutar med en andakt. Hitta kontaktuppgifter och anmäl dig här.

En mamma håller ett barn, på cirka ett år, i händerna. Barnet provar att gå. På golvet runt om dem ligger delar av en tågbana i trä.

Öppet kyrkis i Sollefteå

Måndag och fredag förmiddag, klockan 9.00-12.00, i Sollefteå församlingsgård. Öppet för dig som är hemma med barn på dagarna. Ingen anmälan. Kom när ni kan och vill men ring gärna innan för att försäkra er om att det finns plats nu i pandemitider.

Sollefteå kyrkokör

Sollefteå kyrkokör är en kör för vuxna. Vi övar onsdagar kl. 19-21 under höst- och vårterminerna och sjunger på högmässor och konserter i Sollefteå kyrka.

Tio barn och en ledare leker med en stor färggrann "fallskärm". De hjälps åt att kasta upp den i luften.De är utomhus på en gräsmatta.

Välkommen till Svenska kyrkan i Sollefteå

Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.

illustration föreställande ett @, en telefonlur, ett kuvert. För att illustrera på vilka sätt det går att nå oss.

Kontakt

Kontaktuppgifter till expeditioner och till övrig personal hittar du här.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Månadsbladet

Vill du få kalendern för församlingarna i Sollefteå pastorat tillsänt dig via e-post eller vanlig post? Bli prenumerant på Månadsbladet! Det kostar inget. Gör så här för att prenumerera:

Två händer hålls fram. I händerna ligger vita lappar med ord skrivna i svart. Ord som gemenskap, livet, tvivel, Gud, tro, dela.

Verksamhet i våra församlingar

Vill du prata om Gud med andra? Ta en promenad och umgås? Sjunga i kör? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Ett brudpar fotograferat från knäna och nedåt. Vi ser klänning och kostymbyxor. På fötterna har de sneakers.

Drop-in-vigsel

Störst av allt är kärleken. Låt inte arrangemanget kring ert bröllop hindra er. Det stora är att två människor väljer att dela livet tillsammans. Vi vill göra det enklare för er. I år ordnar vi drop-in den 14 maj!

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Barn & familj

I Sollefteås tolv församlingar finns en mängd aktiviteter för alla åldrar. Trygga mötesplatser för familjen, barnen eller alla tillsammans. Här hittar ni mer information om vår verksamhet.

Nyheter från Svenska kyrkan Sollefteå

Prenumerera via RSS

Resa till Junsele och Öfra

Publicerad:

Följ med på en trevlig busstur och lär känna grannförsamlingen. Bussen startar i Långsele och går via Ramsele innan vi når målet för dagen: Junsele kyrka och senare Öfra kapell.

Familjeutflykt till Hågestaön

Publicerad:

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Publicerad:

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.

Strejken avblåst!

Publicerad:

På kvällen den 3 maj kom parterna överens. Därmed avslutas pågående stridsåtgärder med omedelbar verkan och alla varsel dras tillbaka. Verksamheten återgår till det normala.

Följ med ut till kusten

Publicerad:

Kom med på en resa till Rotsidan, Barsta och Mannaminne den 6 juni.