Sollefteå församling

Sollefteå församling täcker till ytan det som är Sollefteå tätort. Centralort för kommunen Sollefteå men allt vad det innebär av service och utbud. Inom församlingen ligger även Sollefteå sjukhus. Kyrka, kyrkogård och församlingsgård ligger på södra sidan Ångermanälven på gångavstånd från centrum och den handelsplatsen vid Hågesta.

Sjödinska villan. Villa med vit puts och rödbruna detaljer. Bilden tagen på våren.

Sjödinska villan

Sjödinska villan ligger efter Nipuddsvägen på Remsle i Sollefteå tätort.

Framsidan av Sollefteå församlingsgård. Byggnaden omgiven av försommargröna björkar.

Sollefteå församlingsgård

Huset som myllrar av liv veckan lång. Platsen för expeditionen för alla församlingar i Sollefteå.

Interiörbild i Gunillakapellet. Bilden tagen mot altaret.

Gunillakapellet

Gunillakapellet är ett begravningskapell för såväl kyrkliga som borgerliga begravningar beläget mitt på Sollefteå kyrkogård.

Sollefteå kyrka. En vinterbild. Till vänster står en stor gran.

Sollefteå kyrka

En 1700-talskyrka med medeltida anor med gångavstånd till Sollefteå centrum.

Sollefteå församlingsråd

Se vilka som sitter i Sollefteå församlingsråd 2022-2025

Verksamhet i Sollefteå församling

Fåglar, noter och en G-klav på telefonledningar moten ljusblå himmel.

Det stora "Kantorsläppet"

En gång om året får vara kantorer (musiker) härja fritt i en alldeles egen konsert. I år sker det den 13 april 19.00 i Junsele kyrka.

En sopptallrik med gulaschsoppa

Onsdagssoppa i Sollefteå

Soppa, sällskap, samtal och det lilla extra. En onsdagslunch i månaden i Sollefteå församlingsgård. Kostnad 30 kr, pengarna går till Act Svenska kyrkan

Två barn leker med dockorna i en julkrubba.

Hemma här för Nipanskolan

Gruppverksamhet för barn i årskurs 4 vid Nipanskolan. Sollefteå församlingsgård, tisdagar mellan klockan 14.00-15.30. Här finns plats för lek, samtal och skapande verksamhet tillsammans med kompisar och trygga vuxna. Vi avslutar med en andakt. Hitta kontaktuppgifter och anmäl dig här. Personal från kyrkan hämtar barnen vid Nipanskolan. Hitta kontaktuppgifter och anmäl er här.

Två glada kvinnor sitter och handarbetar vid ett bord.

Stickat & sånt i Sollefteå

Stickcafé för vana såväl som nybörjare. Vi stöttar varandra, surrar och tar en fika. Vi ses måndagskvällar 18.00 i Sollefteå församlingsgård.

Ett bord med bull- och kakfat i förgrunden, i bakgrunden två stickande damer. Infälld bild till höger med ett par händer som stickar.

Stickat & skickat

Tycker du om att sticka? Vi är ett gäng som stickar värmande plagg som vi sedan förmedlar vidare till de som behöver dem. Vi träffas i Sollefteå prästgård en gång i månaden för att umgås, se över garnförrådet och dricka en kopp kaffe.

Två flickor i lågstadieålder. Flickan till vänster har en ansiktsmålning i form av en fjäril. Hon håller nu på att måla sin kompis på kinden med en blå krita.

Tisdagsgruppen i Sollefteå

Miniorgrupp för barn i årskurs 2-3, tisdagar i Sollefteå församlingsgård. ”Kyrkbilen” hämtar de barn som är på fritids någon gång mellan 14.30 och 14.50. Sedan blir det pyssel och lek, med mera, fram till 16.30. Här hittar du information om anmälan.

En grupp barn står utomhus och spelar på en och samma bongotrumma.

Måndagsgruppen i Sollefteå

Miniorgrupp för barn i förskoleklass till årkurs 1, måndagar i trakterna kring Sollefteå kyrka. ”Kyrkbilen” hämtar de barn som är på fritids någon gång mellan 15.15 och 15.30. Lek och bus, framförallt utomhus, fram till 16.30. Information om anmälan finns här.

En ung tjej håller om en liten pojke som pekar mot något.

Hemma här för Vallaskolan

Gruppverksamhet för barn i årskurs 4. Sollefteå församlingsgård, torsdagar mellan klockan 15.15-16.45. Här finns plats för lek, samtal och skapande verksamhet tillsammans med kompisar och trygga vuxna. Vi avslutar med en andakt. Hitta kontaktuppgifter och anmäl dig här.

En mamma håller ett barn, på cirka ett år, i händerna. Barnet provar att gå. På golvet runt om dem ligger delar av en tågbana i trä.

Öppet kyrkis i Sollefteå

Måndag och fredag förmiddag, klockan 9.00-12.00, i Sollefteå församlingsgård. Öppet för dig som är hemma med barn på dagarna. Ingen anmälan. Kom när ni kan och vill.

illustration föreställande ett @, en telefonlur, ett kuvert. För att illustrera på vilka sätt det går att nå oss.

Kontakt

Kontaktuppgifter till expeditioner och till övrig personal hittar du här.

Tio barn och en ledare leker med en stor färggrann "fallskärm". De hjälps åt att kasta upp den i luften.De är utomhus på en gräsmatta.

Välkommen till Svenska kyrkan i Sollefteå

Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.

En kvinna sitter på en klippa och tittar på solnedgången.

Retreat

Telefonen plingar, tv:n sänder dygnet runt och internet tar aldrig slut. En stor del av vår tid går åt till att hantera och anpassa oss efter intryck utifrån. För att orka behöver alla människor ibland bara få ägna sig åt sig själva. På en retreat får du göra just det.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Månadsbladet

Vill du få kalendern för församlingarna i Sollefteå pastorat tillsänt dig via e-post eller vanlig post? Bli prenumerant på Månadsbladet! Det kostar inget. Gör så här för att prenumerera:

Två händer hålls fram. I händerna ligger vita lappar med ord skrivna i svart. Ord som gemenskap, livet, tvivel, Gud, tro, dela.

Verksamhet i församlingarna

Vill du prata om Gud med andra? Ta en promenad och umgås? Sjunga i kör? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Barn & familj

I Sollefteås tolv församlingar finns en mängd aktiviteter för alla åldrar. Trygga mötesplatser för familjen, barnen eller alla tillsammans. Här hittar ni mer information om vår verksamhet.

Nyheter från Svenska kyrkan Sollefteå

Prenumerera via RSS

Dags för vårstädning på grav och kyrkogård!

Publicerad:

Nu är det hög tid att göra vårfint på kyrkogården. Ansvaret för detta vilar på såväl kyrkogårdsförvaltningen som på dig som är gravrättsinnehavare. Tillsammans håller vi snyggt och städat!

Ut på tur i juni!

Publicerad:

Följ med på endagsresa till Härnösand och/eller Gammelgården i Myckelgensjö. Trevliga turer i gott sällskap under ledning av våra diakoner.

Andas i Norrfällsviken

Publicerad:

Följ med på en andlig prova-på-resa, med tid för din kropp och själ den 25-27 augusti i Norrfällsviken. Du få prova på retreat, vandring, bibelläsning, lugn och ro-gudstjänst. Allt detta i härlig omgivning och med havsluften inpå knuten.

Eds kyrka får utvändig renovering

Publicerad:

Arbetet kör igång efter påsk och kommer att fortgå hela sommaren. Putsen ska lagas, fasad och fönster kommer att målas. Till hösten ska "ansiktslyftningen" vara klar och Eds församling har en nyrenoverad kyrka att fira gudstjänst i. Fram till dess firas gudstjänster i församlingsgården eller ute, i Guds fria natur, som friluftsgudstjänst.

Påsk i 13 av Sollefteås 15 kyrkor

Publicerad:

Inte mindre än 34 gudstjänster serveras mellan den 3 till 10 april. Här kan du se vad som sker i kyrkan närmast dig, eller ta en titt på vad som sker grannförsamlingen. Här kan du även hitta länkar till mer information om påskens drama. Varför firar vi egentligen påsk?