Ramsele-Edsele församling

En stor stenkyrka med gulaktig puts. Det är sommar och vi ser kyrkan mellan gröna björkblad.

Ramsele kyrka

Pastoratets allra största kyrka. Invigdes i mitten av 1800-talet.

Interiör från Ramsele medeltida kyrka. Kor, altare, predikstol. Inredningen i trä går i rött,, blått, grönt och guld. På väggarna anar vi målningar.

Ramsele gamla kyrka

Ramsele medeltidskyrka och socknen nämns för första gången i en mängd handlingar från 1270-talet.

Edsele kyrka

Edsele kyrka uppfördes 1799 av den jämtländske kyrkobyggmästaren Pål Persson från Stugun som satt sin prägel på kyrkan.

Ramsele-Edsele församlingsråd

Se vilka som sitter i Ramsele-Edsele församlingsråd 2022-2025

Verksamhet i Ramsele-Edsele församling

En skylt i bakrutan av en bil med texten Nydöpt.

Drop-in-dop Ramsele

Välkommen att på ett enkelt, kravlöst men ändå högtidligt sätt bli döpt, eller låta döpa ditt/dina barn. Vi passar på att bjuda in till drop-in-dop när Ramsele flödar av liv och rörelse, under Lastbilsträffen.

Ett par i rödsvarta kläder gifter sig.

Drop-in-vigsel Ramsele

Äntligen blir Lastbilsträffen av efter pandemiåren. Varför inte fira detta och kärleken med att gifta er, där och då! Fixa hindersprövningen så löser vi resten på plats den 17 september. Välkommen till Ramsele kyrka!

Efterlysning! Volontärer till framtida flyktingverksamhet.

Redan nu har Ukrainska flyktingar anlänt till Junsele. Vi räknar med att det kommer fler, även till andra platser i Sollefteå. Kan och vill du hjälpa till som volontär? Anmäl dig via formuläret på den här sidan. När vi vet mer ordnar vi en informationsträff.

En sommarfager bild tagen från Grannäset där Ramsele medeltida kyrka står. I förgrunden ängsblommor och älven. Uppe till höger ser vi SVAR-huset på nipkanten.

Läger för ensamstående mammor och deras tonårsbarn

Fjolårets läger blev mycket lyckat. Nu kör vi igen. Välkommen till Ramsele den 1-5 augusti. Anmälningstiden går ut den 10 maj.

En barnkör med sex barn. I förgrunden körledaren vid en flygel med noter.

Ramsele barnkör

En kör för dig om är mellan 7 och 11 år. Vi övar tisdagar i Ramsele församlingshem mellan klockan 16.00-17.00.

Samklang

Damkör med hemvist i Ramsele och Edsele. Övar tisdagar klockan i 18.30-21.00. Varannan vecka är vi i Ramsele församlingshem och varannan i Edsele församlingshem.

En liten flicka sitter på golvet med en leksak i handen framför en vuxen.

Öppet kyrkis i Ramsele

Öppen verksamhet för dig som är hemma med barnen. Vi träffas måndagar i Ramsele församlingshem mellan klockan 10-12. Ingen anmälan, kom som ni är, när ni kan och vill.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Verksamhet i våra församlingar

En grupp människor vandrar längs en skogsväg.

Pilgrimsvandring

Att vandra, kort eller långt, är ett utmärkt sätt att samla sina tankar och reflektera över sitt liv och sin tro. Här har vi samlat de tillfällen för pilgrimsvandring som sker i församlingarna i Sollefteå.

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Prästen Agneta har hittat hem i Långsele

Det här är inte första svängen i Långsele för Agneta Werner. På 80-talet jobbade hon som präst i Graninge och sen dess har hon bott i Upplands Väsby, fram till i höstas.

Utflyktsdag till kusten

Följ med på bussresa den 30 juni. Vi besöker Gårdsbutiken i Höga kusten, Barsta och Mannaminne. Resan utgår från Junsele.

Resa till Junsele och Öfra

Följ med på en trevlig busstur och lär känna grannförsamlingen. Bussen startar i Långsele och går via Ramsele innan vi når målet för dagen: Junsele kyrka och senare Öfra kapell.

Familjeutflykt till Hågestaön

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.