Jonatan Sandberg
Foto: Kristina Hellberg

Välkommen Jonatan!

Äntligen kan vi stolta presentera vår organist Jonatan Sandberg. Många av er har kanske redan hunnit träffa honom. På söndag tar vi emot honom officiellt. Kom och hälsa välkommen du med!

Med rötter i kalix och utbildning från piteå

Jonatan kom till oss i början av sommaren. Att han blev organist föll sig naturligt. Hans musikaliska föräldrar tog honom redan tidigt till kyrkan. Kyrkorummet är en miljö han känner sig bekväm i.
– Jag har sprungit runt i strumplästen på orgelläktaren från det att jag kunde springa, säger han.

Han kommer i princip direkt från organistutbildningen vid Musikhögskolan i Piteå och har längtat efter att få komma ut och göra nytta som musiker. Vilket han kände att han gjorde när han gjorde sin praktik i Skellefteå pastorat. Nu är han här hos oss och han hoppas få spela favoritkompositören Bach på våra orglar och hjälpa oss att lyfta psalmsången i våra kyrkor. Men framförallt ser han fram emot att börja öva med Sollefteå kyrkokör. Körstarten kommer bli ”coronaanpassad”. Folkhälsomyndigheten har kommit med särskilda rekommendationer kring just körsång.

Välkomna Jonatan vid högmässan den 6 september klockan 11.00 i Sollefteå kyrka.

Ägna även lördagen åt orglar och organister

Som av en händelse präglas även lördagen av orgelmusik. På lördag 5 september ägnar SVT en helkväll åt att belysa orgeln som instrument ur en mängd aspekter. Kvällen inleds med dokumentären Orgeln – musikaliska strövtåg. Den går även att se via SVTplay. Ni hittar länk här nedanför.