Other languages with Google Translate

Kom och köp kyrkbänk

I förrådet vid Boteå kyrka har det länge förvarats ett antal gamla kyrkbänkar från olika kyrkor i pastoratet. Nu har du chansen att bli ägare till någon av dessa.

vi ser gärna att de stannar i bygden

Bänkarna har blivit över, och förrådsställts, efter kyrkorenoveringar i pastoratet. Att det är ok att sälja dessa gamla bänkar är kontrollerat med Länsstyrelsen i Västernorrland. Det är bättre att de kommer någon till glädje än står i ett mörkt och stängt förråd eller kasseras. Vi hoppas dock på lokala intressenter så att bänkarna blir kvar i den bygd där de hör hemma.

portarna öppnas på ”sommarsöndagen”

Efter högmässan i Boteå kyrka den 14 juli öppnas portarna till förrådet och du har chansen att titta på dem och kanske förvärva dig din egen kyrkbänk. Kostnaden är 500 kr styck och det är först till kvarn som gäller. Det går inte att reservera eller boka. Vill du ha en bänk så betalar du på plats, där och då, och tar med dig ditt fynd. Det går bra  att betala med kontanter (jämna pengar) eller med swish.

Oavsett om det blir affär eller inte så är alla välkomna till såväl kyrka som sockenstuga för att fira den årliga ”Sommarsöndagen”. Undfägnad liksom underhållning utlovas.