Other languages with Google Translate

Döden och sedan - öppet hus

Vad är skillnaden mellan askgravlund och minneslund? Vem ordnar med gravsten och får den se ut hur som helst? Vad kostar en begravning? Hur hanterar jag sorgen, min egen och andras? Välkommen med dina frågor den 5 oktober.

Många professioner på plats för att svara

Välkommen till "Öppet hus" där du får svar på frågorna som vi annars ställer oss först när döden är ett faktum. Vi varvar korta informationspass, kyrkogårdsvandring och möjlighet att ställa dina frågor i lugn och ro. På plats finns kyrkogårdspersonal, präst, diakon och begravningsentreprenör. Självklart är även husmor på plats och serverar kaffe.

5 oktober 13.00-16.45 i sollefteå församlingsgård

Vi ser en kvinna ställa in en vit urna på en hylla i ett förråd. I förgrunden en blomsteruppsättning som pryder en kista.
Bild: Magnus Aronson/IKON

13.15 Om kyrkogården, avtal, stenar mm

13.45 Kyrkogårdsvandring

14.30 Sjukhusprästen berättar

15.15 Om sorg

16.00 Begravningsentreprenör informerar

Mitt i livet händer att döden kommer och tar mått på människan. Det besöket glöms och livet fortsätter. Men kostymen sys i det tysta.

Thomas Tranströmer ur dikten ”Svarta vykort”