Other languages with Google Translate

Någon att tala med

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Alla möter vi på svårigheter som vi behöver hjälp med att reda ut. Ett sätt kan vara att förutsättningslöst samtala med någon.

Tala med en präst eller diakon

Att sätta ord på problemen kan vara en väg till att finna lösningen. Kanske finns en person att tala med i din omedelbara närhet. Kanske upplever du att du hellre vill tala med någon som inte står dig nära. Inom Svenska kyrkan finns en lång tradition och stor kunskap kring själavårdande samtal. Välkommen att ta kontakt. Inga samtalsämnen är för små eller stora och vi har tystnadsplikt.

Jourhavande präst

Jourhavande präst kan du ringa varje natt mellan kl 21.00 - 06.00. Du ringer 112 och ber att få bli kopplad. När du ringer Jourhavande präst får du prata med en präst från Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning för att tjänstgöra i jouren. De som arbetar där har tystnadsplikt.
Läs mer om Jourhavande präst

Våra präster och vår diakon

Henrik Domeij

Daniel Gilberg