Multrå-Sånga församling

Multrå-Sånga församling ligger nedströms Sollefteå tätort på båda sidor av Ångermanälven, i gränslandet mellan stad och land. Multrå församling och Sånga församling gjorde gemensam sak år 2006. Församlingens båda kyrkor ligger på norra sidan älven, längs riksväg 335.

Sjödinska villan. Villa med vit puts och rödbruna detaljer. Bilden tagen på våren.

Sjödinska villan

Sjödinska villan ligger efter Nipuddsvägen på Remsle i Sollefteå tätort.

Sånga kyrka och klocktorn. Kyrkan har rödbrun puts. Klocktornet är av trä och vitmålad.

Sånga kyrka

En liten röd medeltida kyrka med mytomspunnen hälsokälla i sakristian.

Multrå kyrka i vinterskrud omgiven av frostnupna träd.

Multrå kyrka

En stenkyrka som byggdes ut trots motstånd från dåvarande biskopen.

Multrå-Sånga församlingsråd

Se vilka som sitter i Multrå-Sånga församlingsråd 2022-2025

Verksamhet i Multrå-Sånga församling

Efterlysning! Volontärer till framtida flyktingverksamhet.

Redan nu har Ukrainska flyktingar anlänt till Junsele. Vi räknar med att det kommer fler, även till andra platser i Sollefteå. Kan och vill du hjälpa till som volontär? Anmäl dig via formuläret på den här sidan. När vi vet mer ordnar vi en informationsträff.

Ett bröd ligger i en hög med olika grönsaker.

Nystart för skördefest i Multrå

En pandemi kan inte krossa en långvarig tradition som skördefesten i Multrå. Ifjol blev det inget men nu tar vi nya tag, meddelar församlingsrådets ordförande Sven-Erik Bodén. Välkommen den 13 november 18.00 och framförallt välkommen att skänka gåvor till auktionen och insamlingen. Så här gör du:

Ett litet barn håller i en hjärtformad våffla.

Familjemys i Multrå

Middagen är serverad! Vi tar hand om disken medan ni får umgås och pyssla med annat. En mysig kväll för hela familjen helt enkelt klockan 17.00-19.00.

Två personer är ute på långpromenad. Det är vinter och solen skiner.

Ur & skur

Ta en promenad i ur och skur på torsdag förmiddag. Vi utgår från Sjödinska villan på Remsle i Sollefteå. Tar en promenad efter egen möjlighet och förmåga och avslutar sedan med grötfrukost och andakt.

Måndagsmålarna på Remsle

Ett kreativt gäng amatörkonstnärer som träffas måndagar i Sjödinska villan. Vi skapar, utvecklas, ställer ut och förkovrar oss. Vill du också vara med?

Någon håller händerna kupade framför sig. Personen i fråga har en grov stickad tröja i svart och grått.

Sinnesrogudstjänst

Här får du möjlighet till stillhet, andlighet och gemenskap. Du kan få ta del av andra människors livsberättelser, tända ljus och reflektera

Körmedlemmar uppställda i koret i Multrå kyrka. Samtliga bär svarta kläder. Damerna har röd halsduk och herrarna röd fluga.

Multråkören

Multrå-Sånga församlings kyrkokör. Övar onsdagar 18.30-20.30 i Multrå församlingsgård.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Verksamhet i våra församlingar

En grupp människor vandrar längs en skogsväg.

Pilgrimsvandring

Att vandra, kort eller långt, är ett utmärkt sätt att samla sina tankar och reflektera över sitt liv och sin tro. Här har vi samlat de tillfällen för pilgrimsvandring som sker i församlingarna i Sollefteå.

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Prästen Agneta har hittat hem i Långsele

Det här är inte första svängen i Långsele för Agneta Werner. På 80-talet jobbade hon som präst i Graninge och sen dess har hon bott i Upplands Väsby, fram till i höstas.

Utflyktsdag till kusten

Följ med på bussresa den 30 juni. Vi besöker Gårdsbutiken i Höga kusten, Barsta och Mannaminne. Resan utgår från Junsele.

Resa till Junsele och Öfra

Följ med på en trevlig busstur och lär känna grannförsamlingen. Bussen startar i Långsele och går via Ramsele innan vi når målet för dagen: Junsele kyrka och senare Öfra kapell.

Familjeutflykt till Hågestaön

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.