Multrå-Sånga församling

Multrå-Sånga församling ligger nedströms Sollefteå tätort på båda sidor av Ångermanälven, i gränslandet mellan stad och land. Multrå församling och Sånga församling gjorde gemensam sak år 2006. Församlingens båda kyrkor ligger på norra sidan älven, längs riksväg 335. Precis som Eds församling är detta en församling där man bor, arbetar gör man någon annanstans.

Sjödinska villan. Villa med vit puts och rödbruna detaljer. Bilden tagen på våren.

Sjödinska villan

Sjödinska villan ligger efter Nipuddsvägen på Remsle i Sollefteå tätort.

Multrå kyrka i vinterskrud omgiven av frostnupna träd.

Multrå kyrka

En stenkyrka som byggdes ut trots motstånd från dåvarande biskopen.

Sånga kyrka och klocktorn. Kyrkan har rödbrun puts. Klocktornet är av trä och vitmålad.

Sånga kyrka

En liten röd medeltida kyrka med mytomspunnen hälsokälla i sakristian.

Multrå-Sånga församlingsråd

Se vilka som sitter i Multrå-Sånga församlingsråd 2022-2025

Verksamhet i Multrå-Sånga församling

Fåglar, noter och en G-klav på telefonledningar moten ljusblå himmel.

Det stora "Kantorsläppet"

En gång om året får vara kantorer (musiker) härja fritt i en alldeles egen konsert. I år sker det den 13 april 19.00 i Junsele kyrka.

Ett bröd ligger i en hög med olika grönsaker.

Nystart för skördefest i Multrå

En pandemi kan inte krossa en långvarig tradition som skördefesten i Multrå. Ifjol blev det inget men nu tar vi nya tag, meddelar församlingsrådets ordförande Sven-Erik Bodén. Välkommen den 13 november 18.00 och framförallt välkommen att skänka gåvor till auktionen och insamlingen. Så här gör du:

Ett litet barn håller i en hjärtformad våffla.

Familjemys i Multrå

Middagen är serverad! Vi tar hand om disken medan ni får umgås och pyssla med annat. En mysig kväll för hela familjen helt enkelt klockan 17.00-19.00.

Två personer är ute på långpromenad. Det är vinter och solen skiner.

Ur & skur

Ta en promenad i ur och skur på torsdag förmiddag. Vi utgår från Sjödinska villan på Remsle i Sollefteå. Tar en promenad efter egen möjlighet och förmåga och avslutar sedan med grötfrukost och andakt.

Kreativa gruppen på Remsle

Ett kreativt gäng amatörkonstnärer, hantverkare och skapare som träffas tisdagar i Sjödinska villan. Vi skapar, utvecklas, ställer ut och förkovrar oss. Vill du också vara med?

Någon håller händerna kupade framför sig. Personen i fråga har en grov stickad tröja i svart och grått.

Lugn och ro-gudstjänst

Här får du möjlighet till stillhet och vila. Att samla dina tankar i tystnad, meditation och under stilla musik. Ofta finns möjlighet att tända ljus och bära fram din bön. Gudstjänsten firas vanligen i Graninge respektive Multrå.

Körmedlemmar uppställda i koret i Multrå kyrka. Samtliga bär svarta kläder. Damerna har röd halsduk och herrarna röd fluga.

Multråkören

Multrå-Sånga församlings kyrkokör. Övar onsdagar 18.30-21.30 i Multrå församlingsgård.

illustration föreställande ett @, en telefonlur, ett kuvert. För att illustrera på vilka sätt det går att nå oss.

Kontakt

Kontaktuppgifter till expeditioner och till övrig personal hittar du här.

Tio barn och en ledare leker med en stor färggrann "fallskärm". De hjälps åt att kasta upp den i luften.De är utomhus på en gräsmatta.

Välkommen till Svenska kyrkan i Sollefteå

Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.

En kvinna sitter på en klippa och tittar på solnedgången.

Retreat

Telefonen plingar, tv:n sänder dygnet runt och internet tar aldrig slut. En stor del av vår tid går åt till att hantera och anpassa oss efter intryck utifrån. För att orka behöver alla människor ibland bara få ägna sig åt sig själva. På en retreat får du göra just det.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Månadsbladet

Vill du få kalendern för församlingarna i Sollefteå pastorat tillsänt dig via e-post eller vanlig post? Bli prenumerant på Månadsbladet! Det kostar inget. Gör så här för att prenumerera:

Två händer hålls fram. I händerna ligger vita lappar med ord skrivna i svart. Ord som gemenskap, livet, tvivel, Gud, tro, dela.

Verksamhet i församlingarna

Vill du prata om Gud med andra? Ta en promenad och umgås? Sjunga i kör? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Barn & familj

I Sollefteås tolv församlingar finns en mängd aktiviteter för alla åldrar. Trygga mötesplatser för familjen, barnen eller alla tillsammans. Här hittar ni mer information om vår verksamhet.

Nyheter från Svenska kyrkan Sollefteå

Prenumerera via RSS

Dags för vårstädning på grav och kyrkogård!

Publicerad:

Nu är det hög tid att göra vårfint på kyrkogården. Ansvaret för detta vilar på såväl kyrkogårdsförvaltningen som på dig som är gravrättsinnehavare. Tillsammans håller vi snyggt och städat!

Ut på tur i juni!

Publicerad:

Följ med på endagsresa till Härnösand och/eller Gammelgården i Myckelgensjö. Trevliga turer i gott sällskap under ledning av våra diakoner.

Andas i Norrfällsviken

Publicerad:

Följ med på en andlig prova-på-resa, med tid för din kropp och själ den 25-27 augusti i Norrfällsviken. Du få prova på retreat, vandring, bibelläsning, lugn och ro-gudstjänst. Allt detta i härlig omgivning och med havsluften inpå knuten.

Eds kyrka får utvändig renovering

Publicerad:

Arbetet kör igång efter påsk och kommer att fortgå hela sommaren. Putsen ska lagas, fasad och fönster kommer att målas. Till hösten ska "ansiktslyftningen" vara klar och Eds församling har en nyrenoverad kyrka att fira gudstjänst i. Fram till dess firas gudstjänster i församlingsgården eller ute, i Guds fria natur, som friluftsgudstjänst.

Påsk i 13 av Sollefteås 15 kyrkor

Publicerad:

Inte mindre än 34 gudstjänster serveras mellan den 3 till 10 april. Här kan du se vad som sker i kyrkan närmast dig, eller ta en titt på vad som sker grannförsamlingen. Här kan du även hitta länkar till mer information om påskens drama. Varför firar vi egentligen påsk?