Långsele församling

Centralorten och järnvägsknuten vid Faxälven med omgivande byar. Här finns ett tydligt centrum med butik, café, restaurang. Kyrka, församlingshem och samlingssal ligger avsides i förhållande till detta centrum. Stora och viktiga arbetsgivare är Textilia (Långseletvätten) samt Haglöf Sweden.

Långsele kyrka, en sommarbild.

Långsele kyrka

Kyrka med tornet på "fel" sida.

Långsele församlingsråd

Se vilka som sitter i Långsele församlingsråd 2022-2025

Verksamhet i Långsele församling

En kvinna klädd i blå kofta och skjorta med prästkrage. Hon ler. Bredvid henne sitter en stor ljusbrun pudelr

Prästen Agneta har hittat hem i Långsele

Det här är inte första svängen i Långsele för Agneta Werner. På 80-talet jobbade hon som präst i Graninge och sen dess har hon bott i Upplands Väsby, fram till i höstas.

Någon tar en slev soppa ur en kastrull. Bredvid står någon och brer en knäckemacka.

Sopplunch i Långsele

Första tisdagen i månaden är dagen då soppa serveras i Långsele samlingssal. Kom och dela soppa och gemenskap. Du betalar 30 kr eller så mycket/lite du kan. Pengarna går oftast till till välgörande ändamål som till exempel Act Svenska kyrkan.

Någon håller i en stickad vante.

Handarbetsdag i Långsele

Anmäl dig till handarbetsdagen den 12 november

Två barn skrattar i kyrkbänken.

Barnens kyrksöndag i Långsele

Vi bjuder in hela familjen, både stora och små, till pyssel och fika i Långsele församlingsgård mellan klockan 13-15. Sedan går vi över till kyrkan och firar gudstjänst tillsammans. En gudstjänst som vi anpassar till just er. Se när nästa tillfälle ges på den här sidan.

Körsångare.

Långselekören

Övar tisdagar 19.00-21.00 i Långsele församlingsgård. Äntligen har vi en kantor på plats. Nystart och nytändning. Kom med du också!

Någon håller fram en stickad babykofta.

Handarbetscafé i Långsele

Varannan onsdag klockan 18.00 i Långsele samlingssal.

Tre personer promenerar på en asfalterad väg. Det är höst. Personerna går från oss. En har rollator.

Fredagspromenad i Långsele

Följ med Monica och Kicki på en fredagspromenad. Vi utgår från Lyktan, Köpmangatan 4. Efter avslutad promenad fikar vi. Ta med dig en smörgås att fylla på energin med. Kaffe finns för 10 kronor.

En flicka i lågstadieålder visar oss ett pyssel. Det är en vit häst med en ryttare i skapad av röda piprensare och pärlor i olika färger och material. Flickan själv har en ansiktsmålning i form av en fjäril.

Miniorer i Långsele

För barn i årskurs 1-3, måndagar klockan 12.45-15.00 i Långsele församlingsgård. Kyrkans personal promenerar med barnen från Långsele skola till församlingsgården. Vi läser och pratar om dagens text därefter fika följt av olika kreativa aktiviteter. Efter verksamhetens slut följer personalen barnen tillbaka till fritids, alternativt kan ni hämta dem strax före kl.15.00.

Två flickor leker med dockorna i julkrubban.

Juniorer i Långsele

Tisdagar klockan 14.00-16.00 ser vi fram emot att få träffa dig, som går i mellanstadiet, i Långsele församlingsgård. Eftermiddagen består av en andakt med textläsning och tid för oss att fundera och prata om dagens text. Därefter fika följt av olika kreativa aktiviteter. Hitta kontaktuppgifter och anmäl dig här.

illustration föreställande ett @, en telefonlur, ett kuvert. För att illustrera på vilka sätt det går att nå oss.

Kontakt

Kontaktuppgifter till expeditioner och till övrig personal hittar du här.

Tio barn och en ledare leker med en stor färggrann "fallskärm". De hjälps åt att kasta upp den i luften.De är utomhus på en gräsmatta.

Välkommen till Svenska kyrkan i Sollefteå

Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.

Ett kollage av tre bilder: En kvinnlig kantor som bär på ett stort elpiano, hon ler brett. En torso av en präst iklädd grön mässhake. Prästen gör "tummen upp". Längst till höger en bild av ett klocktorn täckt av byggställningar.

Lediga tjänster

Vill du förmedla Guds kraft i en kraftfull bygd? Sollefteå är en vidsträckt kommun strax norr om mitten av vårt avlånga land. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksbygd varandra. I dessa landskap vandrar älgar, hoppar laxar, spelas världsmusik, åks skidor och levs såväl helt vanliga som ovanliga liv...

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Månadsbladet

Vill du få kalendern för församlingarna i Sollefteå pastorat tillsänt dig via e-post eller vanlig post? Bli prenumerant på Månadsbladet! Det kostar inget. Gör så här för att prenumerera:

Två händer hålls fram. I händerna ligger vita lappar med ord skrivna i svart. Ord som gemenskap, livet, tvivel, Gud, tro, dela.

Verksamhet i våra församlingar

Vill du prata om Gud med andra? Ta en promenad och umgås? Sjunga i kör? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Barn & familj

I Sollefteås tolv församlingar finns en mängd aktiviteter för alla åldrar. Trygga mötesplatser för familjen, barnen eller alla tillsammans. Här hittar ni mer information om vår verksamhet.

Nyheter från Svenska kyrkan Sollefteå

Prenumerera via RSS

"Det är advent, det är advent..."

Publicerad:

Nu är det dags. Fyll på depåerna med advents- och julstämning i en kyrka nära dig. Här hittar ni allt som sker i församlingarna i Sollefteå. Gudstjänster, konserter, luciafirande, gröt, musikcaféer, julnattsmässor och julottor....

Orolig för hur du ska få ihop det?

Publicerad:

Barnfamiljer i behov av extra stöd inför julhelgen har möjlighet att ansöka om fondmedel. Boka tid för samtal med någon av våra diakoner. Boka via vår expedition eller via formuläret på den här sidan. Gör det senast den 8 december.

Beställ en dörrkrans!

Publicerad:

Beställ en julig krans tillverkad av "Internationella gruppen". Hämta den vid årets julbasar i Sollefteå församlingsgård den 26 november. Intäkterna går direkt till Act Svenska kyrkans julinsamling.

Allhelgonahelgen

Publicerad:

Vi närmar oss "Alla helgons dag" och "Alla själars dag" eller som många av oss kallar det - Allhelgonahelgen. En tid då vi minns, saknar och sörjer dem vi inte längre har hos oss. Är du en av alla som planerar att göra ett besök till kyrkogården?

Skördefest igen!

Publicerad:

Ifjol skördefestade 75 personer i Multrå församlingsgård och vi samlade in över 9 700 kr. Välkommen igen den 12 november 18.00 Det blir auktion, go´fika och underhållning. Välkommen också att skänka gåvor till auktionen och insamlingen. Så här gör du: