Kontakta oss

Här finns kontaktuppgifter till våra anställda. Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar.

Kontakta oss

Expedition hittar ni i Sollefteå församlingsgård

Öppet vardagar mellan klockan 10.00-12.00

med reservation för helgdagar/helgdagsaftnar

Svenska kyrkan Sollefteå-Boteå
Kyrkvägen 18
881 34 Sollefteå
Mejl till: solleftea.pastorat@svenskakyrkan.se

Övriga pastorat, församlingar i Sollefteå

Följande enheter ska bilda ett gemensamt pastorat

Varför bilda större pastorat?

Minskade intäkter

Grundorsaken finns i befolkningsutvecklingen som i många år gått i negativ riktning och Svenska kyrkans medlemstal som än mer pekar åt samma håll. Det kommer att betyda minskade intäkter i framtiden.

Högre krav

Samtidigt ställs högre krav på församlingar och pastorat: som arbetsgivare med personal- och arbetsmiljöansvar, som förvaltare av fastigheter och begravningsplatser och som ansvarig för ekonomi, administration, teknik och kommunikation. Det är personal- och kompetenskrävande uppgifter som i flera fall också styrs av lagar eller andra regelverk. Om inget görs finns risken att resurser går till förvaltning och administration på bekostnad av församlingarnas verksamhet.

Långsiktigt hållbar organisation

Med en gemensam organisation, som också kan bli långsiktigt hållbar, där flera församlingar solidariskt delar på resurserna och hjälps åt med administration och förvaltning vill vi säkra att gudstjänster, barn- och ungdomsverksamhet, kyrkans sociala arbete och andra möten med församlingsbor kan bedrivas lokalt i varje församling.