I förgrunden en julblomma och fyra brinnande adventsljus. I bakgrunden en präst som står framme i koret och läser för församlingen.
Foto: Bengt Forsberg/Sandbergs foto Sollefteå

Komminister i Multrå-Sånga församling

I Multrå-Sånga församling finns väl fungerande traditioner men också en öppenhet att prova nytt, gärna med mycket musik och sång.

Församlingspräst mellan stad och land

Vi erbjuder en tjänst till dig som uppskattar variation. Tillsammans med övriga i arbetslaget deltar du i planering, genomförande och utveckling av verksamheten i pastoratets församlingar. Du har ett särskilt ansvar för Multrå-Sånga församling men tjänstgör även i gudstjänster och kyrkliga handlingar i övriga församlingar inom pastoratet, då främst i Sollefteå, Överlännäs och Boteå. Du sitter med i församlingsrådet på delegation från kyrkoherden och blir den som bevakar församlingens intressen.

I Multrå-Sånga församling finns väl fungerande traditioner men också en öppenhet att prova nytt. Att bygga relationer och samverka med människor såväl internt som externt är en självklarhet för dig. Du tycker om att leda samtalsgrupp och har förmåga att se och ta tillvara de ideella krafterna i församlingen. Du samverkar ofta med den kantor som har ansvaret för musik- och körverksamheten i Multrå-Sånga församling. I din närhet finns även ett positivt och kreativt arbetslag med många kompetenser och en vilja att lyfta församlingarnas verksamhet.

Kort sagt söker vi dig som:

• känner att detta är en tjänst för dig.
  • är behörig att verka som präst i Svenska kyrkan.
  • har körkort B och tillgång till egen bil.

Tjänsteställe är Prästgården i Sollefteå.
Tjänsten är heltid och tillsvidare.
Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan och sedvanliga ansökningshandlingar
till Svenska kyrkan Sollefteå, Kyrkvägen 18, 881 34 Sollefteå
Vi tar gärna emot ansökan via e-post solleftea.pastorat@svenskakyrkan.se

Ytterligare information:
Kyrkoherde Charlotte Odelberg 0620-835 60

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

DET HÄR ÄR SOLLEFTEÅ

Sollefteå är en vidsträckt kommun med familjevänlig och trivsam stämning samt goda möjligheter till friluftsliv. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksbygd varandra. Här vandrar älgar, hoppar laxar, spelas världsmusik och kraften kommer från såväl vattnet som från människorna på plats. Inom rimligt avstånd hittar du såväl kustbygd med världsarvsstatus, liksom fjällvärld. Här finns det mesta av social service till exempel sjukhus, gymnasium, ett rikt kulturliv och invånare fulla av drivkraft. Vi är inte rädda för att ta saken i egna händer.