En sommarfager bild tagen från Grannäset där Ramsele medeltida kyrka står. I förgrunden ängsblommor och älven. Uppe till höger ser vi SVAR-huset på nipkanten.
Foto: Torbjörn Svaan

Komminister i Ramsele-Edsele församling

Du blir den som bevakar Ramsele-Edsele församlings intressen men du är inte ensam om att förverkliga dem. Välkommen till ett kreativt arbetslag och en driftig bygd.

FÖRSAMLINGSPRÄST BLAND ÅDALAR OCH FJÄLL

Vi erbjuder en komministertjänst där du får ett särskilt ansvar för Ramsele-Edsele församling. Du sitter i församlingsrådet på delegation från kyrkoherden och bevakar församlingens intressen, högtider och traditioner. Du är lyhörd och har ett intresse av att lära dig mer om bygden och på vilket sätt kyrkan kan bli en del av den i samverkan med andra. Du står inte ensam i förverkligandet av verksamheten utan ingår i ett större arbetslag med många kompetenser och förmågor. Vi är väldigt nyfikna på vad just du kan tillföra arbetslaget i övrigt. Präst är du även vid gudstjänster och kyrkliga handlingar i övriga pastoratet, främst i Ramsele-Edsele, Långsele, Helgum och Graninge församlingar. Att ingå i konfirmandarbetslaget och bedriva övrig andlig vård och omsorg ingår också i tjänsten.

Vi förutsätter att du som sökande är behörig att verka som präst i Svenska kyrkan.
Körkort och tillgång till egen bil är en förutsättning för att verka i våra bygder.

Tjänsteställe är Långsele.
Tjänsten är på heltid och tillsvidare.
Tillträdesdatum efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan och sedvanliga ansökningshandlingar
Svenska kyrkan Sollefteå
Kyrkvägen 18
881 34 Sollefteå
Vi tar gärna emot ansökan via e-post solleftea.pastorat@svenskakyrkan.se

Ytterligare information:
Kyrkoherde Charlotte Odelberg 0620-835 60

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

DET HÄR ÄR SOLLEFTEÅ

Sollefteå är en vidsträckt kommun med familjevänlig och trivsam stämning samt goda möjligheter till friluftsliv. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksbygd varandra. Här vandrar älgar, hoppar laxar, spelas världsmusik och kraften kommer från såväl vattnet som från människorna på plats. Inom rimligt avstånd hittar du såväl kustbygd med världsarvsstatus, liksom fjällvärld. Här finns det mesta av social service till exempel sjukhus, gymnasium, ett rikt kulturliv och invånare fulla av drivkraft. Vi är inte rädda för att ta saken i egna händer.