Överdelen på en svart prästskjorta med en vit krage.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Komminister i Långsele och Helgums församlingar

Du blir den som bevakar Långsele och Helgums församlingars intressen men du är inte ensam om att förverkliga dem. Välkommen till ett kreativt arbetslag och en driftig bygd.

FÖRSAMLINGSPRÄST vid faxälven

Precis väster om Sollefteå tätort ligger Långsele och Helgums församlingar. Församlingarna längtar nu efter en präst som vill ta ansvar för och bevaka deras intressen. Någon som vill ta till vara på de traditioner som redan finns, bygga vidare på dessa men också ser med nya ögon på församlingarnas möjligheter.

Du står inte ensam i förverkligandet av verksamheten utan ingår i ett större arbetslag med många kompetenser och förmågor. Väl fungerande barn- och familjeverksamhet liksom diakonal verksamhet finns redan i församlingarna.

Du är lyhörd och har ett intresse av att lära dig mer om bygden och på vilket sätt kyrkan kan bli en del av den i samverkan med andra. Du sitter i de båda församlingsråden på delegation av kyrkoherden. Präst är du även vid gudstjänster och kyrkliga handlingar i övriga pastoratet, främst då i Ramsele-Edsele och Graninge församlingar. Vi är väldigt nyfikna på vad just du kan tillföra arbetslaget i övrigt.

Kort sagt söker vi dig som:

• känner att detta är en tjänst för dig.
  • är behörig att verka som präst i Svenska kyrkan.
  • har körkort B och tillgång till egen bil.

Tjänsteställe är Långsele.
Tjänsten är på heltid och tillsvidare.
Tillträdesdatum efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan och sedvanliga ansökningshandlingar
Svenska kyrkan Sollefteå
Kyrkvägen 18
881 34 Sollefteå
Vi tar gärna emot ansökan via e-post solleftea.pastorat@svenskakyrkan.se

Ytterligare information:
Kyrkoherde Charlotte Odelberg 0620-835 60

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

DET HÄR ÄR SOLLEFTEÅ

Sollefteå är en vidsträckt kommun med familjevänlig och trivsam stämning samt goda möjligheter till friluftsliv. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksbygd varandra. Här vandrar älgar, hoppar laxar, spelas världsmusik och kraften kommer från såväl vattnet som från människorna på plats. Inom rimligt avstånd hittar du såväl kustbygd med världsarvsstatus, liksom fjällvärld. Här finns det mesta av social service till exempel sjukhus, gymnasium, ett rikt kulturliv och invånare fulla av drivkraft. Vi är inte rädda för att ta saken i egna händer.