Publik vid festplatsen i Näsåker. Det är sensommarkväll.
Foto: Per Johan Nylund

Komminister i Ådals-Liden och Junsele församlingar

Välkommen till Sollefteå, en vidsträckt kommun, tillika ett pastorat, strax norr om mitten av vårt avlånga land. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksmark varandra. I detta landskap finner du vandrande älgar, vita tigrar, hoppande laxar. Här möter du flertusenårig kultur på samma plats som modern kultur från hela världen och bakom allt står naturligtvis många spännande människor. Vi har det mesta men vi saknar en präst. Vill du bli prästen i Ådals-Lidens och Junsele församlingar? Din plats i världen blir Näsåker.

Välkommen till ett positivt och kreativt arbetslag och två livfulla församlingar!

I båda församlingarna finns väl fungerande traditioner, men vi vill mer än gärna höra dina idéer! Vi välkomnar nytänkande med öppna armar och särskilt om det är förknippat med musik eller sång - något vi känner lite extra för och som präglar bygden och församlingarnas liv. Du bevakar församlingarnas intressen genom att sitta med i de båda församlingsråden men också genom att lägga örat mot marken och lyssna in vad bygden behöver.

Ett givande och betydelsefullt jobb

Du blir den lokala prästen men kommer även tjänstgöra vid gudstjänster och kyrkliga handlingar i andra delar av pastoratet, främst Resele och Ed. Tillsammans med kompetenta kollegor i olika yrkesgrupper är du med och planerar, genomför och utvecklar den verksamhet som bedrivs i församlingarna. På plats finns kollegor med mångårig erfarenhet av verksamheten på plats.

"För några år sedan flyttade jag och min familj från Stockholm till Sollefteå. Det är ett stort kliv, men jag trivs! Det är ett väldigt socialt samhälle, alla känner varandra och här finns en helt annan samhällsgemenskap jämfört med större städer. Dessutom var det riktigt enkelt att fixa boende. Jag skulle rekommendera alla som vill ta ett nytt steg i livet och se en annan del av Sverige att flytta hit."

Henrik Domeij, präst i Sollefteå pastorat

Näsåker – här möter naturen kulturen och har gjort så i tusentals år

I förgrunden en sten häll med röda hällristningar i form av älgar. I bakgrunden den vilda Nämnforsen.
Foto: Jenny Staaf

Som boende i Näsåker har du naturen alldeles runt hörnet, samtidigt som det finns ett rikt kulturliv. Här är det bara att kliva ut genom dörren så väntar friluftsliv, vacker natur och roliga aktiviteter. Varje sommar anordnas festivalen “Urkult” som förvandlar Näsåker till en folkfest med människor, musik och kultur från hela världen. Vår trygghet och starka gemenskap gör att du som nyinflyttad snabbt blir en del av vårt samhälle. Har du med dig hela familjen hit så finns det både bra skolor och goda arbetsmöjligheter. Inom rimligt avstånd finns såväl havet som fjällvärlden. I centralorten Sollefteå hittar du en av Sveriges mest kompletta skidanläggningar. Lokalt i Näsåker hittar du Nämforsens hällristningar som är Europas näst största och Sveriges i särklass största enskilda hällristningsplats. I Junsele finns bland annat en familjevänlig djurpark.

Jag skulle rekommendera alla som vill ta ett nytt steg i livet och se en annan del av Sverige att flytta hit.

Henrik Domeij, präst i Sollefteå pastorat

Känner du att denna tjänst, och plats i världen, är som gjord för dig?

En förutsättning är att du är behörig att verka som präst i Svenska kyrkan, men även att du har B-körkort och tillgång till egen bil. Vi är övertygade om att du är en varm person som trivs med att bygga relationer och att samarbeta med andra människor. Du hittar dessutom gärna nya arenor och ser möjligheter för kyrkan att samverka i lokalsamhället.

Välkommen med din ansökan och sedvanliga ansökningshandlingar
till Svenska kyrkan Sollefteå, Kyrkvägen 18, 881 34 Sollefteå
Vi tar gärna emot ansökan via e-post solleftea.pastorat@svenskakyrkan.se

Intervjuer och rekrytering sker löpande, vänta inte.

Ytterligare information:
Kyrkoherde Charlotte Odelberg 0620-835 60

Facklig kontakt:
KyrkA Håkan Stiberg 063-51 71 11, 070-224 78 43

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

En svart prästskjorta men den via prästkragen.

Tre snabba till våra präster

Vilka är prästerna som jobbar inom Sollefteå pastorat just nu? Vi har fångat in dem för att ställa tre snabba frågor. Möt dem här!

Ett kollage av tre bilder: En kvinnlig kantor som bär på ett stort elpiano, hon ler brett. En torso av en präst iklädd grön mässhake. Prästen gör "tummen upp". Längst till höger en bild av ett klocktorn täckt av byggställningar.

Lediga tjänster

Vill du förmedla Guds kraft i en kraftfull bygd? Sollefteå är en vidsträckt kommun strax norr om mitten av vårt avlånga land. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksbygd varandra. I dessa landskap vandrar älgar, hoppar laxar, spelas världsmusik, åks skidor och levs såväl helt vanliga som ovanliga liv...

Tio barn och en ledare leker med en stor färggrann "fallskärm". De hjälps åt att kasta upp den i luften.De är utomhus på en gräsmatta.

Välkommen till Svenska kyrkan i Sollefteå

Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.

Texten "Sollefteå - en kraftfull kommun" i blått, grönt, gult och orange mot mörkblå botten.

Det här är Sollefteå

Nyfiken på vad Sollefteå har att ge? Klicka dig vidare här för att lära känna kommunen och oss som bor här lite bättre.

En kvinnlig kantor ler mot oss. Hon sitter vid en svart flygel.

Läs Sollefteåbladets artikel om vår kantor Nenne

Jennyanne ”Nenne” Gradin är kantor i Sollefteå pastorat och ansvarar bland annat för kör- och musikverksamhet i Junsele församling. I och med covid-19 har körverksamheten fått ställa om och istället har hon jobbat med att utveckla körsångarnas röstteknik och solosång