Kantor i Multrå-Sånga församling

Vid den Nicaraguanska bondemässan avtackades vår kantor Ulla-Mari som nu har gått i pension. Därför söker vi dig som vill ta över ansvaret för kör och övrig musik i Multrå-Sånga församling. Är det möjligen du?

Välkommen till en tjänst där just dina musikaliska gåvor och intressen kan få utrymme att forma verksamheten. Du kommer att ha ansvaret för att Multrå och Sånga kyrkor fylls av musik i såväl gudstjänst- som konsertform. I Multrå-Sånga finns just nu en kyrkokör med 25 korister. Att leda och vidareutveckla denna blir en av dina huvuduppgifter. Du spelar även vid gudstjänster och förrättningar i övriga församlingar i pastoratet, då främst i Sollefteå, Boteå och Överlännäs.

Du är en nyfiken och samarbetsvillig musiker som är öppen för olika musikaliska stilar och uttryckssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I vårt kreativa och glada arbetslag blir du, från och med årsskiftet, en av sju kyrkomusiker. Du samverkar även nära den komminister som har ansvar för Multrå-Sånga församling. I Sollefteå med omnejd finns ett aktivt musiksällskap, kulturskola och ett flertal körer att samverka med.

Vi söker dig som:

• har kantorsexamen eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • har körledarerfarenhet.
  • gärna arbetar i team.
  • är medlem i Svenska kyrkan och delar dess tro och värderingar.
  • har körkort och tillgång till egen bil.

Tjänsteställe är Sollefteå.
Tjänsten är på heltid och tillsvidare.
Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan och sedvanliga ansökningshandlingar
senast 13 september till
Svenska kyrkan Sollefteå-Boteå
Kyrkvägen 18
881 34 Sollefteå
Vi tar gärna emot ansökan via e-post solleftea.pastorat@svenskakyrkan.se

Ytterligare information:
Kyrkoherde Charlotte Odelberg 0620-835 60, från och med vecka 34
Kantor Eva Rosell 0620-835 29, från och med vecka 33
Personalhandläggare Mariana Lindberg, från och med vecka 30

Facklig kontakt:
KyrkA Håkan Stiberg: 063-51 71 11, 070-224 78 43
Lärarförbundet: Maria Robertsson 070-799 82 83

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

sollefteå pastorat

Sollefteå pastorat blir verklighet vid årsskiftet och utgör då, i geografin, samma område som Sollefteå kommun. Tillsammans är vi tolv församlingar. Den nya personalorganisationen är beslutad och det blivande pastoratets kyrkoherde står redan vid rodret. För att hitta rätt personer till chefspositionerna, till de nya roller som organisationen kräver samt fylla ett par luckor, utlyses härmed inte mindre än åtta tjänster. Processen har till övervägande del präglats av nyfikenhet, spänning och en vilja att göra det till något riktigt bra. Nu är vi nyfikna på vad du kan tillföra. Välkommen att bli en del av oss. Läs mer om processen och bygden här nedan.

Det här är Sollefteå

Sollefteå är en vidsträckt kommun med familjevänlig och trivsam stämning samt goda möjligheter till friluftsliv. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksbygd varandra. Här vandrar älgar, hoppar laxar, spelas världsmusik och kraften kommer från såväl vattnet som från människorna på plats. Inom rimligt avstånd hittar du såväl kustbygd med världsarvsstatus, liksom fjällvärld. Här finns det mesta av social service till exempel sjukhus, gymnasium, ett rikt kulturliv och invånare fulla av drivkraft. Vi är inte rädda för att ta saken i egna händer.