Två flickor leker med dockorna i julkrubban.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Juniorer i Långsele

Tisdagar klockan 14.00-16.00 ser vi fram emot att få träffa dig, som går i mellanstadiet, i Långsele församlingsgård. Eftermiddagen består av en andakt med textläsning och tid för oss att fundera och prata om dagens text. Därefter fika följt av olika kreativa aktiviteter. Hitta kontaktuppgifter och anmäl dig här.

    Fråga mig om juniorverksamheten i Långsele

  • Kristina Hedin

    Församlingsassistent

    Mer om Kristina Hedin

    Barn- och ungdomsverksamhet i Långsele, Graninge och Helgums församlingar

En flicka i lågstadieålder visar oss ett pyssel. Det är en vit häst med en ryttare i skapad av röda piprensare och pärlor i olika färger och material. Flickan själv har en ansiktsmålning i form av en fjäril.

Miniorer i Långsele

För barn i årskurs 1-3, måndagar klockan 13.00-15.00 i Långsele församlingsgård. Kyrkans personal promenerar med barnen från Långsele skola till församlingsgården. Vi läser och pratar om dagens text därefter fika följt av olika kreativa aktiviteter. Efter verksamhetens slut följer personalen barnen tillbaka till fritids, alternativt kan ni hämta dem strax före kl.15.00.

Två barn skrattar i kyrkbänken.

Barnens kyrksöndag i Långsele

Vi bjuder in hela familjen, både stora och små, till pyssel och fika i Långsele församlingsgård mellan klockan 13-15. Sedan går vi över till kyrkan och firar gudstjänst tillsammans. En gudstjänst som vi anpassar till just er. Se när nästa tillfälle ges på den här sidan.

Ett barn på några år sitter vid ett bord på en grå pinnstol. På bordet står en lila plastmugg. I bakgrunden anar vi en amma med ett spädbarn.

Öppet kyrkis i Långsele

Samvaro, lek, pyssel, sång och fika för föräldrar eller andra vuxna som är hemma med små barn och vill komma ut och träffa andra! Välkommen till Långsele församlingsgård, tisdagar mellan 10.00-12.00. Ingen anmälan, kom när ni vill och kan. (Verksamheten kallades förut för "Baby- och syskoncafé")

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Barn & familj

I Sollefteås tolv församlingar finns en mängd aktiviteter för alla åldrar. Trygga mötesplatser för familjen, barnen eller alla tillsammans. Här hittar ni mer information om vår verksamhet.

illustration föreställande ett @, en telefonlur, ett kuvert. För att illustrera på vilka sätt det går att nå oss.

Kontakt

Kontaktuppgifter till expeditioner och till övrig personal hittar du här.

Tio barn och en ledare leker med en stor färggrann "fallskärm". De hjälps åt att kasta upp den i luften.De är utomhus på en gräsmatta.

Välkommen till Svenska kyrkan i Sollefteå

Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.

En kvinna sitter på en klippa och tittar på solnedgången.

Retreat

Telefonen plingar, tv:n sänder dygnet runt och internet tar aldrig slut. En stor del av vår tid går åt till att hantera och anpassa oss efter intryck utifrån. För att orka behöver alla människor ibland bara få ägna sig åt sig själva. På en retreat får du göra just det.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Månadsbladet

Vill du få kalendern för församlingarna i Sollefteå pastorat tillsänt dig via e-post eller vanlig post? Bli prenumerant på Månadsbladet! Det kostar inget. Gör så här för att prenumerera:

Två händer hålls fram. I händerna ligger vita lappar med ord skrivna i svart. Ord som gemenskap, livet, tvivel, Gud, tro, dela.

Verksamhet i församlingarna

Vill du prata om Gud med andra? Ta en promenad och umgås? Sjunga i kör? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Barn & familj

I Sollefteås tolv församlingar finns en mängd aktiviteter för alla åldrar. Trygga mötesplatser för familjen, barnen eller alla tillsammans. Här hittar ni mer information om vår verksamhet.

Nyheter från Svenska kyrkan Sollefteå

Prenumerera via RSS

Dags för vårstädning på grav och kyrkogård!

Publicerad:

Nu är det hög tid att göra vårfint på kyrkogården. Ansvaret för detta vilar på såväl kyrkogårdsförvaltningen som på dig som är gravrättsinnehavare. Tillsammans håller vi snyggt och städat!

Ut på tur i juni!

Publicerad:

Följ med på endagsresa till Härnösand och/eller Gammelgården i Myckelgensjö. Trevliga turer i gott sällskap under ledning av våra diakoner.

Andas i Norrfällsviken

Publicerad:

Följ med på en andlig prova-på-resa, med tid för din kropp och själ den 25-27 augusti i Norrfällsviken. Du få prova på retreat, vandring, bibelläsning, lugn och ro-gudstjänst. Allt detta i härlig omgivning och med havsluften inpå knuten.

Eds kyrka får utvändig renovering

Publicerad:

Arbetet kör igång efter påsk och kommer att fortgå hela sommaren. Putsen ska lagas, fasad och fönster kommer att målas. Till hösten ska "ansiktslyftningen" vara klar och Eds församling har en nyrenoverad kyrka att fira gudstjänst i. Fram till dess firas gudstjänster i församlingsgården eller ute, i Guds fria natur, som friluftsgudstjänst.

Påsk i 13 av Sollefteås 15 kyrkor

Publicerad:

Inte mindre än 34 gudstjänster serveras mellan den 3 till 10 april. Här kan du se vad som sker i kyrkan närmast dig, eller ta en titt på vad som sker grannförsamlingen. Här kan du även hitta länkar till mer information om påskens drama. Varför firar vi egentligen påsk?