Ekonom med arbetsledande roll

Du blir den som håller koll på pengarna samt ansvarar för att tillgodose pastoratets administrativa behov tillsammans med personal på expeditioner.

Som ekonom ansvarar du för att planera och samordna pastoratets ekonomiska verksamhet och ansvarar för dess bokföring och redovisning. Vidare stöttar du medarbetare i de ekonomiska frågor som kan uppstå.

Till arbetsuppgifterna hör:

• löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra
  • budgetarbete, likviditetsplanering, penningförvaltning
  • statistik, ekonomiska rapporter och analyser/prognoser
  • månadsrapporter, bokslut och deklarationer

I tjänsten ingår även arbetsledning av den administrativa personalen vid pastors- och kyrkogårdsexpeditionerna, i dagsläget åtta personer. Du ansvarar för att tillgodose pastoratets administrativa behov.

Du kommer att vara föredragande tjänsteman i kyrkoråd och arbetsutskott och är organisatoriskt direkt underställd kyrkoherden, du ingår ledningsgrupp. Tjänsteställe är Sollefteå.

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi eller annan ekonomisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt några års erfarenhet av redovisnings- och ekonomiarbete. Har du erfarenhet av en roll som ekonom inom Svenska kyrkan ser vi det som meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt och erfarenhet av någon typ av ekonomisystem. Det är självklart att du är medlem i Svenska kyrkan. Körkort och tillgång till egen bil är en förutsättning när du arbetar i våra bygder.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare.
Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan samt sedvanliga ansökningshandlingar
senast 13 september till
Svenska kyrkan Sollefteå-Boteå
Kyrkvägen 18
881 34 Sollefteå
Vi tar gärna emot ansökan via e-post solleftea.pastorat@svenskakyrkan.se

Ytterligare information:
Kyrkoherde Charlotte Odelberg 0620-835 60, från och med vecka 34
Personalhandläggare Mariana Lindberg 0620-835 19, från och med vecka 30

Facklig kontakt:
KyrkA: Håkan Stiberg 063-51 71 11, 070-224 78 43
Vision: Robert Nordlund , robert.nordlund@svenskakyrkan.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

sollefteå pastorat

Sollefteå pastorat blir verklighet vid årsskiftet och utgör då, i geografin, samma område som Sollefteå kommun. Tillsammans är vi tolv församlingar. Den nya personalorganisationen är beslutad och det blivande pastoratets kyrkoherde står redan vid rodret. För att hitta rätt personer till chefspositionerna, till de nya roller som organisationen kräver samt fylla ett par luckor, utlyses härmed inte mindre än åtta tjänster. Processen har till övervägande del präglats av nyfikenhet, spänning och en vilja att göra det till något riktigt bra. Nu är vi nyfikna på vad du kan tillföra. Välkommen att bli en del av oss. Läs mer om processen och bygden här nedan.

Det här är Sollefteå

Sollefteå är en vidsträckt kommun med familjevänlig och trivsam stämning samt goda möjligheter till friluftsliv. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksbygd varandra. Här vandrar älgar, hoppar laxar, spelas världsmusik och kraften kommer från såväl vattnet som från människorna på plats. Inom rimligt avstånd hittar du såväl kustbygd med världsarvsstatus, liksom fjällvärld. Här finns det mesta av social service till exempel sjukhus, gymnasium, ett rikt kulturliv och invånare fulla av drivkraft. Vi är inte rädda för att ta saken i egna händer.