Två barn skrattar i kyrkbänken.
Foto: Johannes Frandsen

Barnens kyrksöndag i Långsele

Vi bjuder in hela familjen, både stora och små, till pyssel och fika i Långsele församlingsgård mellan klockan 13-15. Sedan går vi över till kyrkan och firar gudstjänst tillsammans. En gudstjänst som vi anpassar till just er. Se när nästa tillfälle ges på den här sidan.

Barnens kyrksöndag med Gudstjänst för små och stora 2022

 • 19 februari
 • 2 april

  Fråga mig om barnens kyrksöndag

 • Kristina Hedin

  Församlingsassistent

  Mer om Kristina Hedin

  Barn- och ungdomsverksamhet i Långsele, Graninge och Helgums församlingar

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Barn & familj

I Sollefteås tolv församlingar finns en mängd aktiviteter för alla åldrar. Trygga mötesplatser för familjen, barnen eller alla tillsammans. Här hittar ni mer information om vår verksamhet.

En grupp kvinnor sitter i en ring och lyfter tillsammans ett färgglatt tak. Inne i ringen, under taket, leker små bebisar.

Öppet kyrkis

Barn- och föräldrar, baby- och syskoncafé, öppna förskolan, öppet kyrkis, kärt barn har många namn. En öppen verksamhet för er som är hemma med barnen under dagtid. Träffa andra föräldrar, låt ditt/dina barn möta andras barn. Samvaro och lek. Kom som ni är, när ni kan och vill. Ingen anmälan.

illustration föreställande ett @, en telefonlur, ett kuvert. För att illustrera på vilka sätt det går att nå oss.

Kontakt

Kontaktuppgifter till expeditioner och till övrig personal hittar du här.

Tio barn och en ledare leker med en stor färggrann "fallskärm". De hjälps åt att kasta upp den i luften.De är utomhus på en gräsmatta.

Välkommen till Svenska kyrkan i Sollefteå

Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.

Ett kollage av tre bilder: En kvinnlig kantor som bär på ett stort elpiano, hon ler brett. En torso av en präst iklädd grön mässhake. Prästen gör "tummen upp". Längst till höger en bild av ett klocktorn täckt av byggställningar.

Lediga tjänster

Vill du förmedla Guds kraft i en kraftfull bygd? Sollefteå är en vidsträckt kommun strax norr om mitten av vårt avlånga land. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksbygd varandra. I dessa landskap vandrar älgar, hoppar laxar, spelas världsmusik, åks skidor och levs såväl helt vanliga som ovanliga liv...

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Månadsbladet

Vill du få kalendern för församlingarna i Sollefteå pastorat tillsänt dig via e-post eller vanlig post? Bli prenumerant på Månadsbladet! Det kostar inget. Gör så här för att prenumerera:

Två händer hålls fram. I händerna ligger vita lappar med ord skrivna i svart. Ord som gemenskap, livet, tvivel, Gud, tro, dela.

Verksamhet i våra församlingar

Vill du prata om Gud med andra? Ta en promenad och umgås? Sjunga i kör? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Barn & familj

I Sollefteås tolv församlingar finns en mängd aktiviteter för alla åldrar. Trygga mötesplatser för familjen, barnen eller alla tillsammans. Här hittar ni mer information om vår verksamhet.

Nyheter från Svenska kyrkan Sollefteå

Prenumerera via RSS

Slå ett slag för vår hälsa

Publicerad:

Jobbar du med hälsa? Har du/ditt företag något att erbjuda som rör just människors hälsa? Den 4 mars skapar vi en lokal hälsomässa i Långsele. Kom med som utställare!

Kyrkklockorna i Junsele

Publicerad:

Förlåt! På grund av programmeringsfel ringde kyrkklockorna Junsele flera timmar i natt. Tack vare rådigt ingripande från privatpersoner och vår kantor i Junsele tystnade de till slut. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt till er som blivit störda och extra mycket till er som blivit oroliga och rädda. Under dagen kan det hända att klockorna ringer igen. Detta då vaktmästare är på plats för att se till att vi undviker fler nattliga ringningar.

Hållbarhet i ohållbar tid - en inspirationsdag.

Publicerad:

En inspirationsdag om tro, klimat och människan. Föreläsning och samtal av och med miljöteologen Dag Hedin i Multrå församlingsgård.

Hållbara församlingar firar gudstjänst i församlingshem.

Publicerad:

Fram till påsk firar flera församlingar sina gudstjänster i församlingshemmet/församlingsgården. Detta för att undvika den stora energiåtgång som krävs för att värma upp en kyrka.

Strålande jul

Publicerad:

Nu är den här, julen. Här hittar du julen i Sollefteås tolv församlingar: Adventsgudstjänster, konserter, luciafirande, gröt, julkrubbor, musikcaféer, julnattsmässor och julottor....