En person sitter vid ett träbord vid en sjö och jobbar på sin laptop.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Arbetsledande komminister

En tjänst för dig som vill kombinera din förmåga att leda och administrera med det prästerliga hantverket. Du blir arbetsledare för pastoratets präster och diakoner. Din närmaste kollega arbetsleder musiker och pedagoger och du jobbar nära kyrkoherden.

Vi behöver dig

I vår kraftfulla bygd samverkar tolv församlingar i ett pastorat. I det pastoratet behövs nu någon som du.  En präst som älskar utmaningar och har förmågan att leda och utveckla en redan erfaren stab av församlingsmedarbetare. Du blir arbetsledare för våra präster och diakoner. Du har en kollega som arbetsleder musiker och pedagoger och du jobbar nära kyrkoherden. Tjänsten är ny, liksom pastoratet, så du är med om att bryta ny mark. På plats finns kunniga och kreativa medarbetare med god kännedom om församlingarnas traditioner och verksamhet. Medarbetare som längtar efter en samordnande och lyhörd arbetsledare.

Inte bara skrivbordsarbete

Det här är en tjänst där du får kombinera din förmåga att leda och administrera med det prästerliga hantverket. En mindre del av din tjänst kommer utgöra tjänstgöring vid gudstjänster och kyrkliga handlingar. Du kommer med andra ord möta både församlingsbor och ledningsgrupp. Som arbetsledande komminister är du direkt underställd kyrkoherden och ingår med självklarhet i ledningsgruppen.

Kyrkoherdeutbildning eller motsvarande erfarenhet av arbetsledning är meriterande men vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Körkort och tillgång till egen bil är en förutsättning för att verka i våra vackra bygder.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. Tjänsteställe är Sollefteå tätort.

Förutom trevliga och kompetenta arbetskamrater får du friskvårdsförmåner och tillgång till företagshälsovård och handledning. Vi månar också om din professionella utveckling och uppmuntrar kompetensutveckling.

Välkommen med din ansökan samt sedvanliga ansökningshandlingar
Svenska kyrkan Sollefteå
Kyrkvägen 18
881 34 Sollefteå
Vi tar gärna emot ansökan via e-post solleftea.pastorat@svenskakyrkan.se

Intervjuer och rekrytering sker löpande, vänta inte.

Ytterligare information:
Kyrkoherde Charlotte Odelberg 0620-835 60

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

En svart prästskjorta men den via prästkragen.

Tre snabba till våra präster

Vilka är prästerna som jobbar inom Sollefteå pastorat just nu? Vi har fångat in dem för att ställa tre snabba frågor. Möt dem här!

Texten "Sollefteå - en kraftfull kommun" i blått, grönt, gult och orange mot mörkblå botten.

Det här är Sollefteå

Nyfiken på vad Sollefteå har att ge? Klicka dig vidare här för att lära känna kommunen och oss som bor här lite bättre.

Möt en av våra präster, Pär-Jonas Odelberg!

Hur kan din arbetsdag se ut?
— Jag har väldigt omväxlande arbetsdagar med givande möten med församlingsbor i alla åldrar.

Vad är det bästa med att arbeta i Sollefteå pastorat?
— Vi har en verksamhet som är fylld av liv, och vi medarbetare vill något med det vi gör, och får möjlighet att verka utifrån de gåvor vi har. Det är inspirerande att jobba tillsammans och även samverka med många i vår närhet.

Varför sökte du dig till Sollefteå?
– Jag hade hört mycket gott om Sollefteå med omnejd och fick genast ett personligt och välkomnande bemötande och det gjorde mig nyfiken.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Verksamhet i våra församlingar

En grupp människor vandrar längs en skogsväg.

Pilgrimsvandring

Att vandra, kort eller långt, är ett utmärkt sätt att samla sina tankar och reflektera över sitt liv och sin tro. Här har vi samlat de tillfällen för pilgrimsvandring som sker i församlingarna i Sollefteå.

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Prästen Agneta har hittat hem i Långsele

Det här är inte första svängen i Långsele för Agneta Werner. På 80-talet jobbade hon som präst i Graninge och sen dess har hon bott i Upplands Väsby, fram till i höstas.

Utflyktsdag till kusten

Följ med på bussresa den 30 juni. Vi besöker Gårdsbutiken i Höga kusten, Barsta och Mannaminne. Resan utgår från Junsele.

Resa till Junsele och Öfra

Följ med på en trevlig busstur och lär känna grannförsamlingen. Bussen startar i Långsele och går via Ramsele innan vi når målet för dagen: Junsele kyrka och senare Öfra kapell.

Familjeutflykt till Hågestaön

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.