Ådals-Lidens församling

Församlingen, med tätorten Näsåker, är en kreativ och kraftfull bygd med lång historia. Vid den mäktiga Nämforsen hittar ni tydliga spår från stenåldern i form av hällristningar. Näsåker är också platsen för den årliga världsmusikfestivalen Urkult.

Vit träkyrka med klocktorn på själva huskroppen.

Ådals-Lidens kyrka

Träkyrka från tidigt 1800-tal med predikstol skapad av bygdens son.

Exteriörbild av Ådalslidens församlingshem och kontorsbyggnad.

Ådals-Lidens församlingshem

Församlingshem i Ådals-lidens församling, Näsåker. Byggnaden innehåller även kontorsutrymmen för personal inom församlingsverksamheten.

Ådals-Lidens församlingsråd

Se vilka som sitter i Ådals-Lidens församlingsråd 2022-2025

Vitrappad litet kapell beläget på Ådals-Lidens kyrkogård

Ådals-Lidens begravningskapell

Kapell beläget på Ådals-Lidens kyrkogård

Verksamhet i Ådals-Lidens församling

Efterlysning! Volontärer till framtida flyktingverksamhet.

Redan nu har Ukrainska flyktingar anlänt till Junsele. Vi räknar med att det kommer fler, även till andra platser i Sollefteå. Kan och vill du hjälpa till som volontär? Anmäl dig via formuläret på den här sidan. När vi vet mer ordnar vi en informationsträff.

Någon serverar en rykande het sopptallrik till en gäst.

Torsdagssoppa i Näsåker

Trevlig och god samvaro i Ådals-Lidens församlingshem. Vanligen varannan torsdag (jämna veckor) under terminerna. Serveringen är öppen mellan klockan 11.00 till 13.00. För soppan lämnar du ett frivilligt bidrag som sedan går direkt till Act Svenska kyrkans verksamhet. Nytta och nöje med andra ord.

Körmedlemmarna i kören Crecendo vinkar glatt till er från koret i Ådals-Lidens kyrka.

Crescendo

Crescendo är en blandad kör som träffas i Ådals-Lidens församlingshem måndagar mellan 18.30 - 20.30.

Barn i lågstadieålder pysslar koncentrerat.

Miniorer i Näsåker

För barn i förskoleklass till årskurs 1, måndagar klockan 14.15-16.00 i Ådals-Lidens församlingshem.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Verksamhet i våra församlingar

Ett brudpar fotograferat från knäna och nedåt. Vi ser klänning och kostymbyxor. På fötterna har de sneakers.

Drop-in-vigsel

Störst av allt är kärleken. Låt inte arrangemanget kring ert bröllop hindra er. Det stora är att två människor väljer att dela livet tillsammans. Vi vill göra det enklare för er. I år ordnar vi drop-in den 14 maj!

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Resa till Junsele och Öfra

Följ med på en trevlig busstur och lär känna grannförsamlingen. Bussen startar i Långsele och går via Ramsele innan vi når målet för dagen: Junsele kyrka och senare Öfra kapell.

Familjeutflykt till Hågestaön

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.

Strejken avblåst!

På kvällen den 3 maj kom parterna överens. Därmed avslutas pågående stridsåtgärder med omedelbar verkan och alla varsel dras tillbaka. Verksamheten återgår till det normala.

Följ med ut till kusten

Kom med på en resa till Rotsidan, Barsta och Mannaminne den 6 juni.