Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Konfirmation 2022-2023

Är du nyfiken? Finns Gud? Vem är Jesus? Hör bibeln och vetenskapen ihop? Våga konfirmera dig. Prova att göra något annorlunda. Smaka på nya upplevelser och skaffa dig kunskaper som inte alla har :)

Konfirmandtiden är ett erbjudande att under en tid få lära sig mer om Gud och vad kristen tro handlar om. Tillsammans med kompisar och ledare får du möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror. Det finns många frågor utan självklara och enkla svar, och en del av dessa frågor är så stora att de sällan får plats i vardagen. Under konfirmationstiden får du möjlighet att utvecklas som människa – att stanna upp och fundera över vem du är och vad du tror på. Välkommen som konfirmand hos oss i Solberga pastorat!

Ladda hem konfirmationsfoldern eller läs om de olika grupperna nedan.

Anmäl dig till konfirmation - så gör du

Läs mer om våra grupper i länkarna nedan. Där finner du också ett anmälningsformulär (PDF) som du fyller i och skickar in för att göra din intresseanmälan. Det går att göra direkt från datorn om du så vill. Vi kommer därefter att kontakta dig.
I formuläret ser du att man kan anmäla sig till flera grupper. Kryssa gärna i fler än en grupp i den rangordning du önskar. Detta är en hjälp för oss om det skulle bli väldigt många som anmäler sig till en och samma grupp.

Välj den grupp som passar dig bäst. Det är helt fritt att välja vilken församling man vill gå och läsa i oavsett var man bor. Det viktiga är att man väljer den läsningsform som tilltalar en mest. Välkommen du som ska börja i 8:an och uppåt!

Konfa SOMMAR

KONFA SOMMAR, Jörlanda Under tre sommarveckor sker konfirmationsundervisningen dels på en lägergård dels i Jörlanda. Undervisning varvad med sport, bad och lek. Några träffar på våren ingår också.

Konfa MISSION

KONFA MISSION, Stora Höga Vi stöttar och besöker under året Peeteli församling i Tallinn. Vi får uppleva kristen tro och solidaritet i praktiken. Gruppen träffas torsdagseftermiddagar under höst- och vårterminen. Två läger ingår också.

Konfa KOMPAKT

KONFA KOMPAKT, Solberga Ett lägeralternativ för dig som har mycket omkring dig under veckorna eller inte kan vara borta under sommaren. Vi träffas på höstlovet, sportlovet under några helger.

Konfa ÄVENTYR

KONFA ÄVENTYR, Hålta Ett äventyr där du både får utmana och lära känna dig själv, dina konfakompisar och Gud. Kombination av konfirmation och roliga äventyr. Gruppen träffas onsdagseftermiddagar under höst- och vårterminen. Ett par äventyrssöndagar och två helgläger ingår också.

Vanliga frågor

Vad gör man under konfirmationstiden? Varför ska man bli konfirmerad? Måste man vara döpt?

Till dig som förälder

Till dig som är förälder och som funderar kring konfirmation i Svenska kyrkan. Kanske lever du med en ung människa som har tankar på att konfirmera sig?

Konfirmation för dig som är vuxen

Det är aldrig för sent att bli konfirmerad. Också när man blivit vuxen kan man ju ha intresse av samma frågor som konfirmandtiden handlar om.