pedagog
Foto: Illustration: Anna Hjalmarsson

Församlingspedagog 75-100 %

Välkommen att söka tjänsten som församlingspedagog i Solberga pastorat.

Välkommen till Solberga pastorat och våra tre församlingar Solberga, Jörlanda och Hålta. Vi finns på kuststräckan mellan Kungälv och Stenungssund invid Hakefjorden och i Svartedalens Natura2000-område. Pastoratet har drygt 25 anställda.

Vi arbetar för levande församlingar med plats för olika människor. Vi vill möta barn och unga och skapa varaktiga relationer i deras vardag. Därför har vi bl.a. upparbetat ett pedagogiskt samarbete med skolorna. Vi söker också skapa relevanta mötesplatser för barnfamiljer. Vi arbetar med frivilliga unga ledare och faddrar engagerade i bl.a. konfirmandarbete och de ungdomsgrupper som finns i pastoratet.

Din tjänst kommer att innebära arbete framför allt i pastoratets norra arbetslag, Jörlanda församling. Det kan ha tonvikten på barn och familj eller ungdomar, beroende på vem du är. Pedagogiskt arbete bland vuxna kan även tänkas ingå. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

VI SÖKER DIG SOM

• Brinner för att dela dina erfarenheter av kristen tro till barn och/eller ungdomar.
  • Tycker om att arbeta med unga människor och ge vidare ansvar till frivilliga medarbetare.
  • Sätter Jesus i centrum.
  • Vill medverka i kyrkans arbete att finna nya vägar att nå människor.
  • Har pedagogisk utbildning och erfarenhet av kyrkans verksamhet.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Ytterliga upplysningar – välkommen att kontakta:
Arbetsledande komminister: anders.julander@svenskakyrkan.se 0303-669 68
Kyrkoherde: bjorn.gusmark@svenskakyrkan.se 0303-669 61

Fackliga företrädare:
Carina Widell, Vision, 0705-14 60 56
Anna-Lisa Saar, KyrkA 0705-15 00 22

Välkommen med din ansökan senast den 17 december.

Vi tar gärna emot din ansökan via e-post: solberga.pastorat@svenskakyrkan.se

Adress:
Solberga pastorat