Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Sofia församling Besöksadress: Borgmästargatan 11, 11629 Stockholm Postadress: BOX 11037, 10061 STOCKHOLM Telefon:+46(8)6153100 E-post till Sofia församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Tillsammans för Sverige

”Tillsammans för Sverige” är ett projekt på Fryshuset med inriktning på interreligiös vägledning och utbildning bland unga med syfte att motverka främlingsfientlighet, rasism och extremism.

Projektet utgår från de mänskliga rättigheterna och vill visa hur religion kan vara en väg till integration och en växtkraft för unga i arbetet för fred och förståelse.

DETTA GÖR VI

  • Varje termin hålls en interreligiös utbildning för unga ledare med cirka 6-8 utbildningstillfällen och ett läger.
  • Vi håller har utbildningar i storytelling för unga som vill ingå i vår berättarpool och sedan vara ute i skolor, organisationer och samfund och hålla workshops.
  • Vi skräddarsyr utbildningar för lärare, pedagoger, socialarbetare och religiösa ledare i ämnen som rör; interreligiösa metoder, normkritik, mänskliga rättigheter mm.
  • Projektet är ute 2-3 gånger i veckan och håller workshops för gymnasieklasser där 3 unga berättar hur det är att växa upp som exempelvis jude, muslim, hindu, kristen, ateist i Sverige idag.
  • De unga från berättarpoolen är också ute i många församlingar och håller workshops och utbildningar för konfirmander eller ungdomsgrupper.
  • En viktig del är också att ta vara på ungas egna initiativ som kan handla om alltifrån att starta interreligiös podradio, göra film, ordna debatter och föreläsningar -till manifestationer som exempelvis att skapa en fredens ring kring synagogan eller moskén när man varit utsatt för hatbrott eller antisemitism.
  • Vi ordnar konferenser för både unga och vuxna.
  • Vi samarbetar med många internationella organisationer som exempelvis Anna Lindh Foundation, Three faith forum i London, CIEUX i Frankrike mfl.

Projektet utgår från de mänskliga rättigheterna och vill visa hur religion kan vara en väg till integration och en växtkraft för unga i arbetet för fred och förståelse. Projektet har sammanlagt 200-300 aktiva unga –och når genom arbete i skolor och organisationer över 8000 unga och vuxna varje år.

LÄS MER
Läs mer om vad vi gör på vår hemsida: http://tillsammansforsverige.fryshuset.se

Eller följ och gilla oss på facebook: https://www.facebook.com/tillsammansforsverige