Other languages with Google Translate

Sofiakören

Sofiakören är en blandad kör som repeterar på torsdagar kl 18.30-21 i körsalen  på  Borgmästargatan 11, nedre botten.

Sofiakören har 40 medlemmar i åldrarna 25-55 år. Körmedlemmarna är vana körsångare med god notläsningsförmåga. Kören sjunger en mycket blandad repertoar med tonvikt på den sakrala musiken, à capella-musik blandas med större verk med orkester. Vi sjunger i två-tre högmässor och har två–tre större konserter per termin.

Hösten 2018 kommer vi att, förutom högmässorna och de stora julkonserterna i Sofia kyrka, ha en konsert med musik av Mozart och en adventkonsert med musik av Otto Olsson. Vårterminen inleds med en traditionell julkonsert i Seglora kyrka på Skansen.

Vi har ett tonbildningsprojekt som pågår under terminerna. Det betyder att vi regelbundet får jobba med en sångpedagog, som hjälper oss att utveckla vår sångteknik.

Sofiakören leds av musikdirektör Åsa Burman Laxvik, som är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm.

Vill du provsjunga eller veta mer, ring eller maila: Åsa Burman Laxvik, burmanlaxvik@gmail.com,  tel  070-313 28 23.