Sofia församling Besöksadress: Borgmästargatan 11, 11629 Stockholm Postadress: BOX 11037, 10061 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6153100 E-post till Sofia församling Webbplats

Sofiakören

Sofiakören är en blandad kör som repeterar på torsdagar kl 18.30-21 i körsalen  på  Borgmästargatan 11, nedre botten.

Sofiakören har 40 medlemmar i åldrarna 25-55 år. Körmedlemmarna är vana körsångare med god notläsningsförmåga. Kören sjunger en mycket blandad repertoar med tonvikt på den sakrala musiken, à capella-musik blandas med större verk med orkester. Vi sjunger i två-tre högmässor och har en–två större konserter per termin.

Våren 2017 kommer att präglas av församlingens 100-årsjubileum. Söndag  den 23 april blir en av höjdpunkterna då vi tillsammans med församlingens alla körer, orkester och solister kommer att sjunga Puccini Messe di Gloria. Sofiakören kommer också att ha en egen vårkonsert.

Vi har ett tonbildningsprojekt som pågår under terminerna. Det betyder att vi regelbundet får jobba med en sångpedagog, som hjälper oss att utveckla vår sångteknik.

Sofiakören leds av musikdirektör Åsa Burman Laxvik, som är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm.

Vill du provsjunga, komma och lyssna eller veta mer, ring eller maila till:
Åsa Burman Laxvik, tel  070-313 28 23.