Sofia församling Besöksadress: Borgmästargatan 11, 11629 Stockholm Postadress: BOX 11037, 10061 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6153100 E-post till Sofia församling Webbplats

Sofiaträffen

Välkommen till Sofiaträffen, varannan onsdag kl 14 i Sofia kyrka!

Varannan onsdag träffas vi på eftermiddag med andakt, kaffestund, gemenskap och ett omväxlande program med musik, kåseri och föredrag av intressanta  personer.

OBS! I Sofia kyrka. t.o.m den 19 mars
Kaffe med dopp: 20 kr

Vårens program

Onsdag 15 februari ”Jazzy Moments”
Jazziga ögonblick med klassiker som Fly me to the moon och Sakta vi gå genom stan framförda av sångerskan Sandra Tillbom som nyligen genomfört 120
föreställningar av musikalen Livet är en Schlager och pianisten Birgitta Henriksson som gillar att sjunga Bob Dylan på svenska och lovat utöka den programpunkten
med fler Bob Dylanlåtar till oss.

Onsdag 1 mars ”En kort resa Tur och Retur”
Marika Lagercrantz och Elise Einarsdotter bjuder på en eftermiddag med musik
och poesi som vi älskar. Vi reser med Elise som med musiken hintar om vårt mål,
Marika eskorterar med skön poesi och roliga texter. Väl vid målet finns det sånger
förberedda. En skön, fantasieggande och rolig konsertstund.

Onsdag 15 mars ”Från Bellman till Beatles-En resa mellan kontinenter
och tidsepoker”
Programmet bjuder på en musikalisk resa som tar oss mellan kontinenter
och tidsepoker. En färd där resan är målet. Till sällskap har publiken några
svenska vissångare som exempelvis Evert Taube, Dan Andersson och
Cornelis Vreeswijk.

Onsdag 29 mars ”Vårvintersång med tolkningar av bla Ted Gärdestad och J. Sylvain och psalmer”
Vintergatan av J Sylvain, Bland skogens höga furustammar av P. Berger, För kärlekens skull av T.Gärdestad mfl. Och kanske blir även en och annan
älskad psalm. Allt framfört av Gunilla Tibbling och Kerstin Lostig. De har frilansat på sjukhus, äldreboende, lunchkonserter, bröllop mm.

Onsdag 12 april ”Vad kan du om Stockholm?”
Eva-Karin Gyllenberg är journalist på Dagens Nyheter. Sedan 2009 ställer
hon varje vecka fem frågor om Stockholm i tidningen och har sedan 2011
en frågespalt dit läsarna kan skicka frågor om Stockholm. Hon har skrivit
om Stockholm i 30 år.

Onsdag 26 april ”Elvis med Per Bredhammar - enligt önskan tillbaka på Sofiaträffen!”
Elvis gospels och andra kända hits framförds av Per Bredhammar. Efter ett tidigare mycket uppskattat Elvis-julprogram så återvänder Per nu till oss på Sofiaträffen för att vi återigen skall få njuta av Elvis låtskatter.

Onsdag 10 maj ”Du, jag och alla andra, bl.a Allan Edwall och Cornelis Vreeswijk”
Med personliga tolkningar av diktare som Allan Edwall och Cornelis Vreeswijk med flera rekflekterar den mångsidiga musikern Matti Norlin kring livsteman som relationer, tiden och omvärlden.

Onsdag 24 maj "Minnesvärda låtskatter"
Streisand, Sinatra och Carl Erik Thörn Svensktoppskung, Carl Erik Thörn möter Sveriges Barbra Streisand, Adorena Thörn tillsammans med Dragspelsmästare och ledare för Stockholms Accordion Club, Per-Åke Romin. Repertoaren omfattar allt från Carl Eriks klassiska 15 svensktoppshits, kända låtar av Frank Sinatra samt duetter med kompositören och sångerskan Adorena (har haft låtar på topp 10, Music World Radio, London) som framför egna låtar och gör utmärkta tolkningar av Barbra Streisand. Musiker gör även sina solo nummer.

För mer info om Sofiaträffen kontakta: Maria Sterner, diakon, 08-615 31 18 eller maila Maria Sterner