Sofia församling

Prata med oss

Kontakt

Sofia församling Besöksadress: Borgmästargatan 11, 11629 Stockholm Postadress: BOX 11037, 10061 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6153100 E-post till Sofia församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Sofiaträffen

Välkommen till Sofiaträffen, varannan onsdag kl 14 i församlingssalen på Borgmästargatan 11.

Varannan onsdag träffas vi på eftermiddag med andakt, kaffestund, gemenskap och ett omväxlande program med musik, kåseri och föredrag av intressanta  personer. Kaffe med dopp: 20 kr.

Våren 2018 program 

 

Onsdag 14 februari 
”Svenssons Treoo & Monika Bring med den vita saxofonen spelar önskemusik”
Med storband, schlager, klassiska visor, evergreens, rock eller vad som önskas lockas publiken till skratt. Alla ska få höra något de gillar!

Onsdag 28 februari
”Three Dames”
Vokaltrion Three Dames framför örhängen ur The Great American Songbook, a capella i täta harmonier.

Bild: Kristina Strand Larsson /Ikon

Onsdag 14 mars
”Lilla Paris!”
Kända och okända visor av Birger Sjöberg - välkommen till Lilla Paris med Henrik Hugo, sång och David Härenstam, gitarr. Programmet utgår från Frida, eller Karin Lustine som hon egentligen hette. Birger Sjöberg ägnade sitt liv och diktning åt Frida, vars känslor han totalt missbedömde. Hon brast i gapskratt när han föll på knä och friade till henne. Det var kanske tur att Birger aldrig fick sin Frida eftersom det misslyckade frieriet blev startskottet till de skarpa, ofta ironiska visorna om henne och alla de andra karaktärerna. Sånger som Den första gång jag såg dig och I Spaniens månsken blandas med en och annan mindre känd pärla. Även andra svenska visor som går i Birgers anda, exempelvis Bellmans Glimmande Nymf och Solen glimmar blank och trind ryms i programmet.

Onsdag 28 mars
Mia Marianne och Per Philip
Mia Marianne och Per Philip tillhör de verkligt stora namnen inom den svenska kristna musiken. De är utbildade vid musikhögskolan resp. Operahögskolan. De har givit ut över 25 skivor av vilka flera sålt som guld och/eller platina. Under flera år tillhörde de några av radions mest älskade sångare och hade en stor hit med sången ”Där rosor aldrig dör”.

Onsdag 11 april
Per Romin
Per Romin spelar och berättar om Andrew Walter och andra dragspelsmästare, eller vad har Titanic egentligen med svensk dragspelsmusik att göra?

Onsdag 25 april
”Dubbelpianister”
Två pianister blir dubbelt så mycket musik och dubbel glädje! Karin Westerberg med kollega bjuder på gamla örhängen blandat med musikal och visor.

Onsdag 9 maj
Obs! Ingen Sofiaträff denna vecka!

Onsdag 23 maj
”Cornelis & Damerna”
Med glimten i ögat och närhet till publiken hyllar vi våra älskade artister: Cornelis Vreeswijk, Monica Zetterlund och Barbro Hörberg. Kom och dela denna stund tillsammans med oss i en absolut ”vinyl” stämning.

lkommen i vår!

För mer info om Sofiaträffen kontakta: Maria Sterner, diakon, 08-615 31 18 eller maila Maria Sterner