Sofiaträffen

Välkommen till Sofiaträffen, varannan onsdag kl 14 i församlingssalen på Borgmästargatan 11.

Varannan onsdag träffas vi på eftermiddag med andakt, kaffestund, gemenskap och ett omväxlande program med musik, kåseri och föredrag av intressanta  personer. Kaffe med dopp: 20 kr.

Höstens program

Onsdag 13 sep ”En personlig ABBA-show”
Konserthallar världen över fylls för att människor vill njuta och glädjas av ABBA:s unika och härliga musik. Med en lite mindre och mer personlig show kommer Katja Nord och Camilla Dahlin tillsammans med musikerna Lisa Bengter och Anders Hedin och uppträder som ABBAtjejerna. Kläderna, soundet och musiken – allt finns där. Katja Nord och Camilla Dahlin startade bandet Waterloo 1996. De turnerar världen runt med The show – A tribute to ABBA och spelar på arenor som exempelvis Royal Albert Hall och Hollywood Bowl i Los Angeles. Lisa Bengter är utbildad vid musikhögskolan och arbetar som musiklärare och frilansande musiker.

Onsdag 27 sep "Har ni hört den förskräckliga händelsen”
Dramatik, romantik och komik från en svunnen tid" med sång och musik på cittra, munspel, fiol och träskofiol. Allt framfört av folkmusikgruppen Korp som består av Karin Petersen och Gunnar Nordlinder.

Onsdag 11 okt ”Kärlekstoner i höstens tid”
Ett värmande program med den vackraste musiken från flera genrer genom tiderna - Opera - Musikal - Film - Operett - i en finstämd blandning. Ulrika Nilsson sopran, Erik Sunnerstam flöjt, Samuel Skönberg piano

Onsdag 25 okt Från Barnängen till Vitabergsparken
– i författaren Per Anders Fogelströms romanfigurers fotspår.
Följ med på en virtuell promenad på östra Södermalm och lär känna områdets spännande historia; Barnängens manufakturfabrik, Färgargården, Hammarby sjö, Faggens krog och Vitabergsparken och några av de romanfigurer som omnämns i Fogelströms böcker. Leder oss gör Eliane Högberg.

Onsdag 8 nov Finland 100 år firas med ”Favoriter ur den finska sångskatten”
På svenska och finska med Nina Lassander och Roland Junell. Med sång och gitarr bjuds det på stämningsfull och varierande musik. Nina och Roland kan spela allt från visor till pop, hits, soul, jazz, psalmer och schlager.

Onsdag 22 nov Vart tog alla hundar vägen- från Gröna hund till under dubbelgöken. Ett ”Hasse och Tage-program”
Tillsammans med Leif Gellerfalk återstiftar vi bekantskapen med några av Hasse och Tages välkända nummer. Leif Gellerfalk är bla sångare, tonsättare, pianist och entertainer. Leif har genom åren medverkat på radio och TV, Stockholms stadsteater och Dramaten.

Onsdag 6 dec Midvinterljus
På Sofiaträffens julavslutning får ni höra dessa eleganta tomtenissar framföra” O, helga natt”, ”Nu tändas tusen juleljus”, ”White Christmas” och ” Vår julskinka har rymt”. Tomtenissarna är Torbjörn Petterson, Jan-Erik Sandvik och Erik Ström.

Välkommen i höst!

För mer info om Sofiaträffen kontakta: Maria Sterner, diakon, 08-615 31 18 eller maila Maria Sterner