Sofia församling

Prata med oss

Kontakt

Sofia församling Besöksadress: Borgmästargatan 11, 11629 Stockholm Postadress: BOX 11037, 10061 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6153100 E-post till Sofia församling Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Prata med någon

Behöver du prata med någon utomstående, få tröst eller finna styrka? Då finns våra präster och diakoner till hjälp. Vårt uppdrag är att se nöden, finnas där för att lindra – och att ge samhällets svaga en röst. 


Ofta vänder vi oss till vänner eller någon i vår närhet när vi behöver prata om livsfrågor. Ibland räcker inte det. Då kan det vara skönt att prata med någon utomstående som har tid att lyssna och som kan ge professionellt stöd.

Själavårdande samtal
Våra präster och diakoner ger själavårdande och stödjande samtal och är utbildade till att kunna hjälpa. Samtalen är helt kostnadsfria. Du kan alltid höra av dig till oss för att boka tid för samtal. Om du vill kan du vara helt anonym; allt som sägs i samtalet stannar mellan dig och prästen/diakonen. Du behöver inte vara troende eller tillhöra Svenska kyrkan. Både präster och diakoner har tystnadsplikt och vana att möta människor i kris, det är en stor hjälp att kunna lätta sitt hjärta för någon. 

Vill du prata med en diakon eller präst? Se fliken kontakt.  

Kyrkans Familjerådgivning
Kyrkans familjerådgivning vill vara en plats där ni/du i lugn och ro får samtala med en familjerådgivare om det som känns svårt i relationen. Förfrågningar och tidsbokning: Tel: 08-615 11 70, http://www.kyrkansfamiljeradgivning.org/