Illustration av Tove Hennix

Kyrkan är öppen! Läs det senaste här.

Kyrkan är öppen!

sofia kyrka är öppen alla dagar 11-17 för ljuständning och bön. Välkommen in!

Digitala gudstjänster istället för att samlas i kyrka och kapell

De rådande regeringsdirektiven innebär att Sofia församling pausar fysiska samlingar som gudstjänster, konserter och gruppaktiviteter, både ute och inne, tillsvidare. Vi får vara beredda på att det när som helst kan komma nya beslut baserade på regeringens och folkhälsomyndighetens rekomendationer. Den senaste informationen om församlingens verksamhet publiceras här.

Delta i digitala andakter, musikaliska arrangemang och samling med Öppna förskolan på Facebook, Youtube  och på hemsidan.

Livesänd gudstjänst söndagar kl 10.00

Söndagsgudstjänsterna livesänds på församlingens facebooksida. Om du vill titta på gudstjänsterna live klicka här!

I efterhand kan du se alla gudstjänster genom att klicka på respektive gudstjänst i listan här nedan.

Digitalt kykkaffe på zoom!

Efter den livesända söndagsgudstjänsten är du välkommen att delta i digitalt kyrkkaffe på zoom

Nattvard

För den som vill finns möjlighet till enskild nattvard i Sofia kyrka söndagar mellan kl.11.00 och 14.00 efter överenskommelse med präst. Enskild nattvard sker i gudstjänstrummet där det finns stor luftvolym och vi har anpassat måltiden så att det inte ska finnas risk för smittspridning. Kontaktuppgifter till församlingens präster hittar du här.

Om du vill ta emot enskild nattvard i Sjöstadskapellet så kan du kontakta kapellets präster; Åsa Jakobsson 08-615 31 55 och Torbjörn Strand 08-615 31 19.

Kyrkan är öppen!

Sofia kyrka är öppen alla dagar 11-17. Under perioden 8-21 mars genomförs renoveringar av golvet i kyrkan och då är endast vissa plaster tillgängliga för ett litet antal besökare åt gången.

Personal finns på plats i kyrkan och samtal med präst eller diakon kan också bokas via församlingens växeltelefon 08-615 31 00.

SJÖSTADSKAPELLET HAR STÄNGT 4-14 MARS.
Välkomna från 15 mars måndagar, tisdagar och torsdagar 9.30-14.30. Kaffevagn och personal finns på plats utanför kyrkan och gudstjänstrummet är öppet för enskild andakt och ljuständning.

Barn och unga

För närvarande kan vi inte samla människor IRL och därför gör vi ett uppehåll i all barnverksamhet. Var gärna med oss i Kyrkstund och Sångstund med församlingens pedagoger via film i facebookgruppen ”Öppna förskolan på Borgmästargatan” eller på församlingens Youtube-kanal.

UG (Ungdomsgruppen) möts digitalt varannan torsdag kl 18.00 (jämna veckor) på Teams via den här länken.