Other languages with Google Translate

Kvällsmässa & konsert med musik av Kjell Höglund 8/2

Mässa kl 18:30, kort paus med förfriskningar, konsert 19:30. Ellinor och Johan medverkar i både mässa och konsert

Medverkande: Ellinor Brolin och Johan Johansson
Plats: Sofia kyrka
Tid: Torsd 8/2 kl 18:30- 20:30
Biljetter: fri entré

Mässa (kort gudstjänst med nattvard) 18:30, kort paus med förfriskningar, konsert 19:30. Ellinor och Johan medverkar i både mässa och konsert.

Ellinor Brolin släpper under 2018 sin debutskiva med tolkningar av Kjell Höglunds låtar. Ellinor har studerat på vislinjen vid Nordiska folkhögskolan, spelat på bl.a. visfestivalen i Västervik, visfestivalen Kompledigt och Dan Andersson-veckan och bl.a. tilldelats Evert Taube-stipendiet av sällskapet i Dalarna och Paljakapriset till Dan Anderssons minne.

Johan Johansson har spelat och skrivit låtar med bl.a. KSMB, Strindbergs, John Lenin och Diamond Dogs. Han har verkat som soloartist sedan 1988 och är även en flitigt anlitad producent för bl.a. Stefan Sundström, Lars Winnerbäck, Kjell Höglund, Sanna Carlstedt, De Lyckliga Kompisarna, Carl-Johan Vallgren, Ola Aurell, Dan Viktor och många andra. Johan har spelat med Kjell Höglund och producerar Ellinor Brolins debutalbum.

Kjell Höglund har sedan debuten 1971 en unik position i svenskt musikliv. Med sina poetiska, ofta filosofiska och andliga sånger och sin blandning av pop, rock, schlager och visa har han en mycket hängiven publik och lyckas som få andra nå ständigt nya och unga lyssnare. Många av Kjells sånger är minst lika aktuella i dag som när de skrevs och trots att Kjell sagt sig vara färdig med musiken släppte han i november den nya singeln ”Dumhetens domstol”.