Klubb Manifest

Älskar du bra livemusik med artister som ”brinner”? Skulle du vilja engagera dig för något mer än dig själv – om någon bara kunde övertyga dig om att det var värt ansträngningen?

Klubb Manifest är en scen för passion - en annorlunda, återkommande klubb och sprakande kulturscen på Södermalm.

Initiativet till klubben kommer från några ungdomar och vuxna på Fryshuset. Målet är att allt från unga indiekids till gamla proggare, Svenne Banan till nysvensk - tillsammans ska skaka liv i viljan till engagemang för viktiga frågor och samtidigt få en lustfylld och inspirerande kväll med nya möten och musik som vidgar perspektiven.

Artisterna som uppträder är en blandning av nya talanger och etablerade kända namn, varvat med spoken word och information av sakkunniga eldsjälar.

En dag i månaden kör vi, så håll utkik!

Torsdagar kl 19.00-20.30 | 0kr, hela kvällen!
Café String, Nytorgsgatan 38,
Tbana Medborgarplatsen

30/11 - Klubb Manifest Talkshow ”Anonym Ensam” med bokrelease och nyskapande folkmusik!

Visste du att Sverige har högst andel ensamboende i hela världen? Betyder det att vi också är - och känner oss ensammast i världen? Och hur blir det i jul? INGEMAR GENS är beteendevetare och relationsexpert som startat gruppen ANONYMA ENSAMMA för människor som vill bryta mönstret av ensamhet och kanske kan svara på ovanstående frågor när han gästar Klubb Manifest. Ett sätt att bryta ensamheten, uppleva själslig kontakt och kanske tröst har i alla tider varit musik.

Den här gången gräver vi därför djupt i folkmusikmyllan med fantastiska, nyskapande och runt om i världen hyllade: LISAS – med LISA LÅNGBACKA ”årets dragspelare” och LISA RYDMAN, violinist och riksspeleman. Förutom att framföra sin egen fantastiska musik kommer de förstärka husbandet THE ROBERTS och ackompanjera artisten PER NYBERG som just släppt albumet ”Folkie Flawors” där han i sitt livs projekt tolkar sin morfars ”favoritläsarsånger” från slutet av 1800-talet. Sånger som han uttryckt fungerat just som tröst, glädje och burit honom genom livet.

JONATHAN SPARR är rappare, hiphop-artist och krigar mot utanförskapet som närs av fördomar, rasism och ett samhälle som sätter etiketter på unga från förorten. Och dessutom innehåller kvällen en bokrelease av TOMMIE SEWÓNS debutroman HUSKROPPAR som handlar just om ett miljonprogramshus fullt av människor med varsin berättelse om ensamhet.

Viktigast av allt är att DU kommer den 30/11 och inte stannar hemma ensam. Varmt välkommen! Fri entré som alltid!

Läs mer på Klubb Manifests Facebook-sida