Två kvinnor har lagt upp smörgåspålägg på fat som ställts fram på disken.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Ideella medarbetare

Som ideell medarbetare ger du en del av din tid. En liten insats kan betyda mycket för din medmänniska. Samtidigt får du möjlighet att träffa nya människor och vara del av en gemenskap.

Ett ideellt uppdrag är inte det andra likt. Det kan vara allt ifrån att göra smörgåsar i köket, starta studiecirklar, leda andakt på äldreboenden, vara värd/värdinna, bidra med skapande och kreativ verksamhet, och mycket annat.

Att vara delaktig i församlingen handlar inte om prestationer utan att dela livet med varandra och göra skillnad. Var med och bidra till ett samhälle där vi visar omsorg om varandra.

Vill du bidra med kunskaper, erfarenheter och tid?
Det finns många sätt att engagera sig på. Insatsen baseras på intresse och förmåga. Vi har många uppgifter som väntar för dig som vill finnas med i utvecklingen av våra verksamheter. Kanske har du också något eget förslag?

Är du nyfiken på vad det innebär att vara ideell medarbetare i Sofia församling? Välkommen att höra av dig till oss!

Volontärbyrån

Genom Volontärbyrån i Svenska kyrkan kan du som vill engagera dig ideellt enkelt hitta aktuella ideella uppdrag inom Svenska kyrkan som motsvarar dina önskemål.

Läs mer på Volontärbyråns hemsida »

ACT Svenska kyrkan

ACT Svenska kyrkan är vårt internationella arbete, där vi verkar för en rättvis värld utan fattigdom, hunger och förtryck. Vi drivs av en övertygelse om att varje människa är oändligt värdefull. Vi är en del i den världsvida kyrkan och vårt uppdrag är att vara kyrka just nu - för försoning, förvandling och upprättelse. Genom vårt globala nätverk har vi unika möjligheter att hjälpa till där det behövs. Tillsammans kan vi förändra!

Läs mer på ACT Svenska kyrkans hemsida »